Η ενασχόληση του Καποδίστρια με την πολιτική, στην πρεμιέρα του πρώτου docudrama του COSMOTE HISTORY HD

864

Στην πρεμιέρα της σειράς στο COSMOTE HISTORY HD, το Σάββατο 28/9 στις 21.00, γίνεται αναδρομή στα νεανικά χρόνια του Καποδίστρια, στις σπουδές ιατρικής στην Ιταλία, αλλά και στην επιστροφή του στον τόπο του, την Κέρκυρα, όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική στο νεοσύστατο κράτος της Επτανήσου Πολιτείας (1800).

Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Το  5ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Να μαθαίνω γράμματα», σε παραγωγή COSMOTE TV, για την ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα από την Άλωση της Πόλης έως τις μέρες μας, θα μας μεταφέρει σε μία αντιφατική για την εκπαίδευση περίοδο μετά τη δεκαετία του ΄60, κατά την οποία, αν και οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις διακόπηκαν απότομα με την επιβολή της δικτατορίας, υπήρξαν και οι «ανάσες» ελευθερίας (Τετάρτη 2/10, 21.00).

Η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Οι μαμάδες του Αιγαίου» με «ξεναγό» τη διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μας ταξιδεύει, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 20.00, στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και, με τη βοήθεια των «μαμάδων του Αιγαίου», θα παρουσιάζει συνταγές που σώζονται από την αρχαιότητα, αποκαλύπτοντας παράλληλα μυστικά της νησιωτικής διατροφής. Αυτή την εβδομάδα, η Αργυρώ περιηγείται στη Σαντορίνη, τη Θηρασιά και την Κω.

Την Κυριακή 29/9 στις 21.00 ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στη Μαρία Κάλλας με το ντοκιμαντέρ «Θρύλοι της όπερας: Μαρία Κάλλας», το οποίο θα αποκαλύψει μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής και της καριέρας της κορυφαίας σοπράνο του 20ου αιώνα.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.