Η Ελληνική Ραδιοφωνία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

553

Η Ελληνική Ραδιοφωνία τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.
Αρχικά, η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων».Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.
Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

Η Φωνή της Ελλάδας, το πρώτο Ραδιόφωνο της Ελλάδας (εξέπεμψε 1938), συμμετέχει  με ειδικό  πρόγραμμα, στον εορτασμό  της  Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ομογενειακές εκπομπές και μηνύματα από τους  Έλληνες του κόσμου, καθώς και συνεντεύξεις από τους Έλληνες ναυτικούς μας. Ομογενειακές κοινότητες, ομοσπονδίες, σύλλογοι, συμμετέχουν και μιλούν για το δικό τους Ραδιόφωνο, τη δική τους φωνή, τη γέφυρα με την πατρίδα: τη Φωνή της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται από τα βραχέα όλο το εικοσιτετράωρο