Η CES 2019 έχει τηλεοράσεις που… τυλίγονται

1110

Στην έκθεση CES 2019, που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας, μπορεί να μην υπάρχουν foldable κινητά, υπάρχουν, όμως, rollable τηλεοράσεις!

Η LG είχε παρουσιάσει και πέρσι ένα πρωτότυπο μοντέλο rollable τηλεόρασης, αλλά φέτος έδειξε την Signature OLED TV R, η οποία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη μέσα στο 2019 σε άγνωστη -προς το παρόν- τιμή. Η συγκεκριμένη τηλεόραση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κάνει εφικτό το να έχουμε μία μεγάλη τηλεόραση, η οποία, όμως, μπορεί και να κρυφτεί εύκολα και γρήγορα.

Πέραν της rollable τηλεόρασης, η συγκεκριμένη κατηγορία είχε αρκετές ανακοινώσεις και εξελίξεις. Κατ’ αρχήν, το ενδιαφέρον για την 8K ανάλυση διευρύνεται καθώς μετά τις Samsung και LG, και η Sony έδειξε ένα μοντέλο που προσφέρει 8K ανάλυση, έστω και αν βασίζεται στην «παλιά» LCD τεχνολογία. Σε επίπεδο τεχνολογιών, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να δουν από κοντά την 75 ιντσών τηλεόραση της Samsung που χρησιμοποιεί την τεχνολογία MicroLED, η οποία εκτιμάται πως θα αποτελέσει μέσα στην επόμενη διετία το βασικό «όπλο» της Samsung απέναντι στην OLED τεχνολογία, την οποία κατά κύριο λόγο προωθεί η LG.

Από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν πάντως ήταν και η ανακοίνωση από Samsung, LG και Sony ότι οι τηλεοράσεις τους υποστηρίζουν πλέον το Apple AirPlay, όπερ σημαίνει ότι για να έχει τις συνδρομητικές υπηρεσίες της Apple στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις δεν θα χρειάζεται να συνδέσει μία Apple TV συσκευή. Εξέλιξη που δείχνει μία αλλαγή φιλοσοφίας και στρατηγικής από την πλευρά της Apple που «ανοίγεται» στους υπόλοιπους κατασκευαστές.