Η Bentley μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση

228

Το 2025, το πρώτο ηλεκτρικό
H Bentley ετοιμάζεται να λανσάρει τα επόμενα χρόνια το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.
Η βρετανική φίρμα ήδη έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για την κατασκευή του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Οι ιθύνοντες του πρότζεκτ, ανάμεσα στα άλλα, επιθυμούν το συγκεκριμένο μοντέλο να δώσει το στίγμα και να ενισχύσει τη φιλοδοξία της εταιρείας, ώστε να καθιερωθεί η ίδια ως ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον κατασκευαστής premium αυτοκινήτων στον κόσμο. Στην προσπάθειά τους να εδραιώσουν την παραπάνω παγκόσμια ηγετική θέση, τα στελέχη της Bentley θέλουν να συνεχίσουν το δεύτερο στάδιο του λανσαρίσματος, που περιλαμβάνει φέτος τις πρώτες υβριδικές εκδόσεις των ήδη γνωστών μοντέλων της, αποκαλύπτοντας το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025.

Σημείο αιχμής η αυτονομία
Σημείο αναφοράς, όπως συμβαίνει σε κάθε EV όχημα θα αποτελέσει η τεχνολογία των μπαταριών. Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark η επένδυση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων του VW Group, στην καλιφορνέζικη εταιρεία κατασκευής solid-state μπαταριών, QuantumScape θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην αυτοκίνηση.

Το βασικό είναι οι συγκεκριμένες μπαταρίες να μπουν σε μαζική παραγωγή, κάτι που θα μειώσει το κόστος κατασκευής και χρήσης. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε μετά τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε για να τις δούμε στο εμπόριο.

Σεντάν και crossover
Ο Hallmark σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως το σχεδιαστικό κέντρο της Bentley έχει βρει τους βασικούς άξονες επάνω στους οποίους θα πάρει μορφή το ηλεκτρικό μοντέλο. Ουσιαστικά θα συνδυάζει τη χαρακτηριστική εμφάνιση ενός σεντάν με αυτή του crossover, όντας με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, για να μπορούν να τοποθετηθούν και οι μπαταρίες. Αναμένουμε στο μέλλον νέες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική Bentley.

Έρχονται και ηλεκτρικά Jeep
Έχοντας ως στόχο την παρουσίαση 10 «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων  (αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών-υβριδικών plug in) έως το 2022, η Jeep προχωράει σε ένα σχέδιο που θα τη φέρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις τάσεις της εποχής. Μετά την παρουσίαση των plug-in υβριδικών Renegade, Compass και Wrangler, η Jeep -διά στόματος του Προέδρου της Christian Meunier- προχωράει με την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα ολοκληρώσουν το προφίλ της εταιρείας για την επόμενη μέρα στις παγκόσμιες αγορές.

«Κάθε χρόνο κάνουμε κάποια βήματα προόδου ως εταιρεία», δήλωσε ο Meunier σε συνέντευξή του και συνέχισε λέγοντας πως «είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να εξελιχθεί το προφίλ της μάρκας και να γίνει απόλυτα μοντέρνο προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη του παρουσία για τα επόμενα 80 χρόνια από τώρα. Ήδη προχωρούν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα προς αυτή την κατεύθυνση και ένα από αυτά είναι και η δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων».