Η 9η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στη Nova!

548

Η 9η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιαστές τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Πυρπασόπουλο, θα μεταδοθεί σε Ά τηλεοπτική προβολή από το Novacinema1HD, τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 22:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στην υπηρεσία Nova On Demand (https://www.youtube.com/watch?v=sP1U3SKlC40&feature=youtu.be).

Για περισσότερα από 20 χρόνια η Nova βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων κινηματογραφιστών, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, καθώς έχει χρηματοδοτήσει ως συμπαραγωγός περισσότερες από 140 ταινίες, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας προβάλλοντας συνεχώς τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μέσα από τα 4 κινηματογραφικά της κανάλια της, τα κανάλια Novacinema.

Στη φετινή λαμπερή τελετή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου συμμετείχαν δύο συμπαραγωγές της Nova. Η ταινία «Πολυξένη», της Δώρας Μασκλαβάνου, η οποία απέσπασε συνολικά 4 βραβεία: Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη Κάτια Γκουλιώνη, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Λυδία Φωτοπούλου, Φωτογραφίας και Πρωτότυπης Μουσικής και η ταινία «Do It Yourself», του Δημήτρη Τσιλιφώνη, η οποία απέσπασε συνολικά 2 βραβεία: Ειδικών Εφέ και Μοντάζ.

Επίτιμος προσκεκλημένος της 9ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Ίρις ήταν ο πολυβραβευμένος συνθέτης Alexandre Desplat, ο οποίος παρέλαβε το Τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας. Ο Alexandre Desplat βραβεύτηκε φέτος με το Oscar Μουσικής για την ταινία «Shape of Water» του Guillermo del Toro που θα προβληθεί από τα κανάλια της Nova.

Η Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager της Forthnet, παρέδωσε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στον Λευτέρη Χαρίτο για το «Dolphin Man» και δήλωσε: «Η παρουσία μας εδώ και η τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων, είναι μια ακόμη απόδειξη της συνεχούς στήριξης της Nova στον Ελληνικό κινηματογράφο».

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή