Γιατί θα καθυστερήσει το iPhone 5G στην αγορά

726

To Bloomberg αποκάλυψε ότι η Apple όχι μόνο δεν θα καταφέρει να εξοπλίσει τα επόμενα iPhone με 5G modem, αλλά ακόμη και τα iPhone του 2020 πιθανώς να μην είναι 5G. Η Apple δεν έχει άλλη επιλογή.

Η πρώτη επιλογή, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να λανσάρει η Apple ένα κατώτερο modem από τον ανταγωνισμό με 5G δυνατότητες κατασκευής Intel, χωρίς τις δυνατότητες mmWave (η πιο γρήγορη ζώνη του 5G φάσματος). Κάτι τέτοιο δεν συνάδει βέβαια με τις γνωστές τακτικές της εταιρείας, η οποία προτιμά την προσέγγιση “αργότερα και καλύτερα”.

Η δεύτερη επιλογή είναι 5G modem κατασκευής… Samsung. Κάτι τέτοιο θα ήταν βιώσιμο αλλά με ιδιαίτερα δύσκολους εμπορικούς όρους. Η τρίτη επιλογή είναι η Huawei, που εκτός από τις δυσκολίες της προηγούμενης περίπτωσης, παρεμβάλλονται και οι ανησυχίες περί ασφαλείας που έχει φροντίσει να προωθήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Επόμενη επιλογή είνα η MediaTek, που όμως είναι πίσω χρονικά και δεν θα προλάβει.

Ο αναλυτής της UBS Timothy Arcuri εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Apple δεν θα καταφέρει να παραδώσει το 5G iPhone το επόμενο έτος. Ενώ “αυτό δεν θα ήταν καλό”, διατήρησε τη σύσταση “buy” και την τιμή-στόχο των 215 δολαρίων καθώς οι μονάδες των iPhones βρίσκονται ήδη σε ή κάτω από τα ποσοστά πλήρους αντικατάστασης, το οποίο, σύμφωνα με τον αναλυτή, αναμένεται να αντισταθμίσει τον πιθανό αντίκτυπο από την απουσία ενός πραγματικού τηλεφώνου 5G.