Γιατί έχει “κολλήσει” η εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego

475

Ενώ στόχος ήταν το SPA (sale & purchase agreement) της συναλλαγής για την εξαγορά της Forthnet/Nova από την Alter Ego του ομίλου Μαρινάκη να υπογραφεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, οι διαφορές – που επιχειρείται να γεφυρωθούν – επί συγκεκριμένων όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, αλλά κυρίως η μεταβολή της στάσης μιας εκ των τραπεζών έχουν προς ώρας καθυστερήσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται μέσα ενημέρωσης, το πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα ανέκυψε αφορά στη μεταβολή της στάσης μιας εκ των τραπεζών για σειρά ζητημάτων που αποτελούν προαπαιτούμενα για τη συμφωνία. Πλέον χαρακτηριστική είναι η άρνησή της εν λόγω τράπεζας να αποδεσμευτούν λογαριασμοί της Forthnet που είναι ενεχυριασμένοι υπέρ των τραπεζών (γίνεται λόγος για ποσό 7 εκατ. ευρώ), προκειμένου η εταιρεία να καλύψει υποχρεώσεις της προς ομάδες της Super League για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων τους.

Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν πως αντικείμενο σοβαρής διαπραγμάτευσης αποτελούν όροι για το διάστημα μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιλαμβανόμενης, καθώς και άλλες αιρέσεις.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τη δημιουργία νέας τηλεοπτικής πλατφόρμας αθλητικού περιεχομένου με στόχο να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε αυτή της Nova αλλά και της Cosmote, καθώς και για συζητήσεις περί σύμπραξης ομάδων της Super League που αντιδρούν στο ενδεχόμενο απόκτησης της Forthnet/Nova από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με στόχο τη δημιουργία έτερης πλατφόρμας με την ονομασία “Liga TV”.

Στους παραπάνω, βέβαια, προστίθενται και ορισμένοι υφιστάμενοι “παίκτες” της τηλεπικοινωνιακής και μιντιακής αγοράς που στο ενδεχόμενο απόκτησης της Forthnet από τον όμιλο Μαρινάκη διαβλέπουν τη δημιουργία ενός εν δυνάμει ισχυρού ανταγωνιστή σε πολλαπλά επίπεδα, ικανού να διαταράξει το υπάρχον status quo στην αγορά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που – μέχρι στιγμής – δεν προκύπτει ο διαχωρισμός των τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων της Forthnet από τον νέο, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, ιδιοκτήτη.

Με πληροφορίες από capital.gr, kathimerini.gr, sdna.gr