Εταιρείες-κολοσσοί αναστέλλουν τις παραγγελίες από τη Huawei

638

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ασία και την Ευρώπη άρχισαν να αναστέλλουν τις παραγγελίες για έξυπνα κινητά της Huawei ακολουθώντας ουσιαστικά την απόφαση των ΗΠΑ για περιοριστικά μέτρα προς την κινεζική εταιρεία.

Όπως μεταδίδει το CNN, η συμπερίληψη της Huawei στην «μαύρη λίστα» των εξαγωγών σημαίνει ότι η κινέζικη εταιρεία δεν έχει πλέον την δυνατότητα να προμηθεύεται λογισμικό ή εξαρτήματα από αμερικανικούς προμηθευτές χωρίς άδεια. Οι υπάρχουσες συσκευές δεν επηρεάζονται αλλά οι περιορισμοί απειλούν τα μελλοντικά προϊόντα της Huawei και την ηγετική της θέση στην κατασκευή δικτύων 5G επόμενης γενιάς.

Η Vodafone, η δεύτερη παγκόσμια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει σταματήσει τις προ-παραγγελιές των κινητών Huawei Mate 20X (5G) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας στο CNN υπεύθυνος της εταιρείας τόνισε ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο αφού υπάρχει αβεβαιότητα για τις 5G συσκευές της Huawei.

Μια ακόμη μεγάλη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η EE, καθυστερεί την εισαγωγή των νέων κινητών της Huawei. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε διαλέξει το Mate 20X σε μια προεπισκόπηση του δικτύου 5G της την περασμένη εβδομάδα.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε χώρες της Ασίας με τις Ιαπωνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ακολουθούν τα ίδια βήματα για το μοντέλο Huawei P30 Lite που θα λανσαριζόταν στην αγορά της χώρας τέλος αυτού του μήνα.

Μια από τις μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών η NTT Docomo ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το P30 Lite καθώς εξετάζει τον αντίκτυπο των αμερικάνικων περιορισμών.

Οι εταιρείες KDDI και SoftBank Corp. δήλωσαν ότι θα καθυστερήσουν την κυκλοφορία του νέου τηλεφώνου της Huawei.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNN η αναστολή των παραγγελιών από εταιρείες-κολοσσούς είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας κατά της Huawei άρχισαν να πλήττουν την κινέζικη εταιρεία.