Ερωτήματα για την εμπλοκή “Ρουβίκωνα” στις διαπραγματεύσεις στον όμιλο ΟΤΕ

574

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η χθεσινή “παρέμβαση” του “Ρουβίκωνα”, αφού μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη εντύπωση έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι τα μέλη του “Ρουβίκωνα”, στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν μετά το συμβάν έξω από το σπίτι του κ. Μ. Τσαμάζ, χρησιμοποίησαν λόγο και επιχειρήματα που παραπέμπουν στη φρασεολογία που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις δικές της ανακοινώσεις.

Η υιοθέτηση, αφενός, από τον “Ρουβίκωνα” φράσεων περί “ξεζουμίσματος και υπερεκμετάλλευσης του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού” και η παράθεση και σύγκριση σκόρπιων και αυθαίρετων οικονομικών στοιχείων προκειμένου να στηλιτευτεί “η εύκολη και γρήγορη καπιταλιστική κερδοφορία”, και το γεγονός ότι αφετέρου η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν καταδίκασε σαφώς και ξεκάθαρα την “παρέμβαση” της αναρχικής ομάδας, έχουν δημιουργήσει ερωτήματα για το κατά πόσο η ΟΜΕ-ΟΤΕ ή μέλη της ταυτίζονται με τον “Ρουβίκωνα”.

Αν και το συγκεκριμένο ερώτημα ίσως δεν βρει ουδέποτε την απάντησή του, γεγονός παραμένει πως όσα συμβαίνουν μεταξύ του νέου ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης είναι πρωτόγνωρα για τον όμιλο. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το capital.gr, “σε διάστημα 10 ετών, περίοδο κατά την οποία η χώρα βίωσε μια από τις σφοδρότερες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως, διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων πέτυχαν να υπογραφούν σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που μπορεί, μεν, να περιελάμβαναν μείωση μισθών, πλην διασφάλιζαν τις θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο που κάτι τέτοιο αποτελούσε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στην αγορά.

Ο εκτροχιασμός των διαπραγματεύσεων έχει πλέον οδηγήσει στην απώλεια κοινού σημείου επαφής μεταξύ της διοίκησης και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με κίνδυνο μοναδικοί χαμένοι να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι”.

*Διαβάστε ακόμα:

-ΟΤΕ: Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό κτιρίων

Καμία δημοσίευση για προβολή