Έρευνα: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα smartphones

1064

Η πολυεθνική εταιρεία αναλύσεων, Harris Interactive, βρήκε μετά από έρευνα που διεξήγαγε σε πάνω από 130.000 περιπτώσεις after-sales, ποια είναι τα smartphones με το μικρότερο failure rate, όπως ονομάζεται ο τεχνικός όρος ή αλλιώς ποσοστό αποτυχίας. Δηλαδή: ποια κινητά επιστρέφουν για επιδιόρθωση στο service λιγότερο από τα υπόλοιπα ή είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσουν μέσα στο διάστημα της διετούς εγγύησης.

Ως γνωστόν, όλοι οι κατασκευαστές ανακοινώνουν ελάχιστα ποσοστά αποτυχίας, όμως η νέα αυτή έρευνα δείχνει ότι δεν ισχύει για όλους. Τα τρία πρώτα brands που έχουν το μικρότερο failure rate, δηλαδή αυτά που έχουν τις λιγότερες επιστροφές στο service είναι:

  1. Honor
  2. Huawei
  3. Apple

H έρευνα έλαβε υπόψη της μια μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, την Darty, από την οποία χρησιμοποίησε τα στοιχεία για 130.050 επιστροφές στο service και συνέταξε μια λίστα με τα brands που χρειάστηκαν τις λιγότερες επιδιορθώσεις εντός της διετούς εγγύησης από τον κατασκευαστή.

Τα τηλέφωνα της Huawei και της Honor (επίσης της Huawei), όπως και τα iPhone είναι τελικά αυτά που έχουν τα χαμηλότερα failure rates, σύμφωνα με την έρευνα.