Επεκτείνεται σε άλλες 38 χώρες το Google Assistant – θα υποστηρίζει και άλλες 17 χώρες

816

Ο εικονικός βοηθός της Google υπάρχει σε πολλές χώρες, ωστόσο εξίσου αρκετές είναι και οι περιοχές όπου δεν υπάρχει σωστή υποστήριξη της υπηρεσίας, όμως στην νέα διάσκεψη κορυφής για τις ψηφιακές ειδήσεις που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία της ψηφιακής βοηθού σε 38 νέες χώρες φέτος. Αυτό συνολικά θα αυξήσει τον αριθμό χωρών που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη υπηρεσία και θα φθάσουν τις 52.

Οι χώρες που θα λάβουν την εικονική ψηφιακή είναι η Ρωσία, Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία και πολλές άλλες. Εκτός από την προβολή σε περισσότερες τοποθεσίες, ο ψηφιακός βοηθός Google θα μάθει επίσης 17 νέες γλώσσες, όπως ρώσικα, ολλανδικά και ινδικά. Επί του παρόντος, ο εικονικός βοηθός μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ιαπωνικά, κορεατικά, ισπανικά και πορτογαλικά. Διατίθεται στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα εισαχθεί το Google Assistant στις νέες χώρες και πότε θα αρχίσει να υποστηρίζει τις νέες γλώσσες. Ωστόσο, από δημοσιογράφο που παρακολούθησε αυτή την κλειστή εκδήλωση, εξασφάλισε ένα στιγμυότυπο με εικόνα από μια διαφάνεια της Google που δείχνει τις χώρες που διαθέτουν το Google Assistant που τους έχουν σημαδεμένες με μπλε χρώμα, ενώ με λευκό είναι οι περιοχές που θα φτάσει σύντομα ο νέος ψηφιακός βοηθός πριν το τέλος του έτους.

Με την προσθήκη του Google Assistant στις νέες αυτές χώρες, η Google ελπίζει να αυξήσει τις πωλήσεις του δικού της έξυπνου φορητού ηχείου για το σπίτι.