Εντυπωσιάζουν τα νέα γραφικά του PlayStation 5

190

Η Epic παρουσίασε λοιπόν την Unreal Engine 5, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το παρακάτω βίντεο τρέχει στο hardware του PlayStation 5. Κοινώς, δεν είναι παιχνίδι αυτό που θα δείτε παρακάτω, αλλά ένα tech demo, το οποίο όμως τρέχει πάνω σε συγκεκριμένα specs. Από αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε αρκετά πράγματα, τόσο για τις βελτιώσεις της ίδιας της Unreal Engine, όσο και για το hardware του PlayStation 5.

Η Epic ανέλυσε τα νέα στοιχεία που ενσωματώνει η νέα μηχανή, όπως τη γεωμετρία “Nanite” virtualized micropolygon, που χρησιμοποιεί “μικροπολύγωνα”, όπως τα λέει για να δημιουργήσει λεπτομέρεια “μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι”: ποιότητα ταινίας στα assets, τα οποία μπορούν να αποτελούνται από δισεκατομμύρια πολύγωνα. Η χρήση τους κατά τη διάρκεια του stream, αλλά και το scaling γίνεται σε πραγματικό χρόνο από τη μηχανή για όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση, χωρίς να χάνεται η ποιότητα.

Μέχρι να δούμε παιχνίδια στημένα σε Unreal Engine 5 θα περάσει περίπου ένας χρόνος, με τα πρώτα δείγματα να κυκλοφορούν στα μέσα του 2021.