Έλεγχος απορρήτου με τον νέο πίνακα ελέγχου της Google

697

Τα δεδομένα βοηθούν την Google να βελτιώνει τα προϊόντα της, να τα διατηρεί ασφαλή, και -με την άδειά σας- να τα εξατομικεύει ώστε να ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σας.

Ωστόσο αυτά τα ενδιαφέροντα και ο τρόπος που θέλετε αυτά να μορφοποιούν την εμπειρία σας με την Google, αλλάζουν συνεχώς. Για τον λόγο αυτό, η Google σχεδιάζει ισχυρά εργαλεία και εύκολα στη χρήση που σας δίνουν την δυνατότητα να  προσαρμόζετε τις προτιμήσεις ασφαλείας σας οποτεδήποτε. Εργάζεται συνεχώς για να βελτιώνει τα εν λόγω εργαλεία με βάση τα σχόλιά σας. Μόνο το 2016, παραπάνω από 4.000 χρήστες σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε έρευνα της Google σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται το απόρρητο και την ασφάλεια. Αυτού του είδους οι απαντήσεις βοηθούν την Google να σχεδιάσει προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Σήμερα, η Google ανακοινώνει την ανανέωση του Πίνακα Ελέγχου της Google, έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους που επισκέπτονται οι χρήστες, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τα προϊόντα της Google που χρησιμοποιούν αλλά και τα δεδομένα που συνδέονται με αυτά. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμος και ανανεωμένος σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Επίσης, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες βασίζονται στις τάσεις που εμφανίζονται από τη χρήση των υπαρχόντων εργαλείων και των στοιχείων ελέγχου του απορρήτου σας.

Κάνοντας ευκολότερη τη χρήση του Πίνακα Ελέγχου της Google

Ο Πίνακας Ελέγχου της Google παρουσιάστηκε το 2009 με σκοπό να σας παρέχει μία συνολική εικόνα των προϊόντων της Google: όλα σε ένα σημείο. Έτσι μπορούσε κάποιος να ανατρέξει στις δραστηριότητες του περασμένου μήνα, να δει πόσα emails, έγγραφα και φωτογραφίες έχει και να λάβει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις του Gmail. Ο Πίνακας Ελέγχου επίσης παρείχε γρήγορη πρόσβαση στην επιλογή ρυθμίσεων διαφορετικών προϊόντων και σχετικών άρθρων στο Κέντρο Βοήθειας.

Καθώς όμως η Google δημιούργησε νέα εργαλεία όπως «Ο Λογαριασμός μου» και «Η δραστηριότητά μου», έγινε σαφές ότι χρειαζόταν καλύτερη ενσωμάτωση του Πίνακα Ελέγχου στις υπόλοιπες ρυθμίσεις του ελέγχου απορρήτου. Θα πρέπει να είναι πάντα εύκολο για εσάς να λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις για τα δεδομένα σας και η Google, μπορεί να βοηθήσει.

Τις επόμενες μέρες, η Google θα παρουσιάσει μία καινούρια έκδοση του Πίνακα Ελέγχου.