Devolo Magic 2 WiFi – Ο πιο γρήγορος προσαρμογέας Powerline για WiFi παντού

299

To Magic 2 WiFi είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει η Devolo και εξασφαλίζει διαδικτυακή σύνδεση σε κάθε γωνιά του σπιτιού, εύκολα και πολύ γρήγορα.

Στη σημερινή εποχή όπου σχεδόν κάθε συσκευή του σπιτιού είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ταλαιπωρηθεί από μια αναξιόπιστη σύνδεση. Και ας μην αναφέρουμε το WiFi, που πολλές φορές δεν πιάνει ούτε δίπλα μας…

Ακολουθήστε μας στο instagram @mobilenewsgr και μπείτε στην κλήρωση για ένα devolo Magic 2 WiFi, προσφορά της εταιρείας devolo

Ευτυχώς, όμως, για αυτή την ανάγκη τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες έχουν αναπτύξει λύσεις που βελτιώνουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Η Devolo είναι μία από αυτές τις εταιρείες και το Magic 2 WiFi είναι η καλύτερη πρόταση της ελληνικής αγοράς.

Πώς καταφέρνει το Devolo Magic 2 να εξασφαλίσει μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση σε όλο το σπίτι; Αξιοποιεί τις δύο δημοφιλέστερες λύσεις της αγοράς για οικιακή δικτύωση, δηλαδή την ασύρματη μέσω διάσπαρτων κόμβων μέσα στον εκάστοτε χώρο (wireless mesh) και την ενσύρματη μέσω του εκάστοτε ηλεκτροδοτικού δικτύου (powerline). Το κάνει, ωστόσο, ταυτόχρονα και συνδυαστικά, εκμεταλλευόμενο τη δεύτερη έκδοση της τεχνολογίας διασύνδεσης που είχε δημιουργήσει για παρελθούσες συσκευές της ενσύρματης δικτύωσης (G.hn 2ης γενιάς). Αυτή η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μεταφορά δεδομένων της τάξης των 2.400 Mbps από το ένα σημείο ηλεκτροδοτικού δικτύου σε ένα άλλο, τη διπλάσια δηλαδή από την ανώτερη δυνατή άλλων προϊόντων αυτή τη στιγμή.

Πώς το εγκαθιστώ;
Μη σας πιάνει πανικός. Τα πράγματα, όπως θα δείτε, είναι πολύ απλά και θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα αν κατεβάσετε την εφαρμογή της Devolo στο κινητό σας.
Η εγκατάσταση λοιπόν είναι αρκετά εύκολη και τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι τα παρακάτω:

  • Συνδέουμε στην πρίζα ρεύματος το Devolo Magic 2 Lan και το συνδέουμε μέσω Ethernet Cable με το Dsl Modem Router.
  • Συνδέουμε στην πρίζα ρεύματος τα δύο Devolo Magic 2 Wifi.
  • Στο Devolo Magic 2 Lan πατάμε το κουμπί Plc για ένα δευτερόλεπτο. Αντίστοιχα πατάμε το ίδιο κουμπί στο Devolo Magic 2 Wifi. Έχουν γίνει Pair.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο Devolo Magic 2 Wifi.
  • Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί μόνο αν είναι να προσθέσουμε ένα επιπλέον Devolo που δεν ήταν στην αρχικό πακέτο, δηλαδή είναι Addition. Αν έχουμε στην κατοχή μας το Starter Kit ή το MultiRoom Kit τότε είναι Paired από την αρχή. Επιπλέον η προσθήκη μπορεί να γίνει και από το Devolo Cockpit.
  • Συνδεόμαστε στο Web Interface για να πραγματοποιήσουμε τυχόν επιπλέον ρυθμίσεις όπως SSID και Passkey. Στο πάνω μέρος κάθε PLC υπάρχουν διαγνωστικά LED, όπου στο εγχειρίδιο χρήσης μάς αναφέρει τι σημαίνει το κάθε χρώμα και η κάθε κατάσταση που μπορεί να πάρει, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα.

Επιδόσεις
Στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε πως τόσο στον οικιακό όσο και στον (πολύ μεγαλύτερο) επαγγελματικό χώρο, χάρη στο Devolo Magic 2 WiFi, είχαμε πολύ υψηλές ταχύτητες και σταθερή σύνδεση. Μπορεί βέβαια οι ταχύτητες που αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία να είναι θεωρητικές (δηλαδή με απλά λόγια δεν θα τις πιάσετε), ωστόσο θα έχετε μια ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση σε σχέση με το WiFi του router, ειδικά σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Στον εταιρικό χώρο, μάλιστα, στην ίδια φάση ρεύματος και δύο αίθουσες μακριά, εισπράξαμε από το πρώτο Magic 2 WiFi ταχύτητα της τάξης των 1.100 Mbps , μεγαλύτερη δηλαδή απ’ όση μπορεί να αξιοποιήσει οποιοδήποτε PC με θύρα Ethernet τάξης Gigabit και σίγουρα υπεραρκετή για εξυπηρέτηση πολλαπλών ασύρματων συσκευών ταυτόχρονα.

Άποψη
Μπορείτε να βρείτε τo Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit στα ελληνικά καταστήματα από 250 έως 300 ευρώ. Δεν είναι ένα φθηνό προϊόν, είναι όμως μια σημαντική τεχνολογική επένδυση που θα κάνετε στην επιχείρηση ή στο σπίτι σας και θα σας αποζημιώσει με τα αποτελέσματά του. Και αν μιλήσουμε με πρακτικούς όρους για καθημερινές συνθήκες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και οικογενειακό επίπεδο, απλώς δεν μπορεί να υποτιμηθεί το πόσο εξυπηρετική και σημαντική είναι μια γρήγορη, απροβλημάτιστη, πανταχού παρούσα διαδικτυακή σύνδεση διαθέσιμη σε όλους.