Devil May Cry 5: Η επιστροφή που περιμέναμε

1632

Ο Nero είναι ένας νεαρός κυνηγός που έχει το αίμα του Sparda. Ο Nero κατευθύνεται προς τη Red Grave City για να αντιμετωπίσει την επίθεση των δαιμόνων με τον νέο συνέταιρό του, τον Nico. Πανέτοιμοι για μάχες και σκληρές αναμετρήσεις, θα πέσουν στον αγώνα των δαιμόνων, με όλο τους το είναι. Είσαι έτοιμος; (Για PS4, Xbox One, PC)

Ένα νέο κεφάλαιο στη θρυλική σειρά ήρθε και θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι λεγεώνες της κόλασης έχουν πατήσει το πόδι τους σε αυτόν τον κόσμο, αλλά τώρα μια νέα δαιμονική εισβολή έχει ξεκινήσει. Η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των τριών μοναχικών κυνηγών δαιμόνων, οι οποίοι ενωμένοι από τη δίψα τους για εκδίκηση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να επιβιώσουν παρά τις απίστευτα δυσοίωνες συνθήκες.

Η σειρά Devil May Cry αποτελεί την επιτομή των hack and slash παιχνιδιών, με αμέτρητους κακούς και φαντασμαγορικά εφέ να κατακλύζουν την οθόνη, ενώ η πληθώρα των όπλων επιτρέπει ένα μεγάλο αριθμό από combos.

Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει πέντε τίτλοι μέχρι τώρα, με το DmC: Devil May Cry να αποτελεί reboot της σειράς και να διαδραματίζεται σε διαφορετική πραγματικότητα, από την υπόλοιπη σειρά. Πολλοί πίστεψαν ότι η Capcom θα σταματούσε την κανονική σειρά στο άκρως επιτυχημένο Devil May Cry 4, το οποίο κυκλοφόρησε και σε special έκδοση και μετά το reboot, οι φόβοι έγιναν εντονότεροι. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Hideaki Itsuno (παραγωγός των προηγούμενων τίτλων, εκτός του 2) και εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον για την συνέχεια της σειράς, με ένα πέμπτο τίτλο. Κάτω από άκρα μυστικότητα, το project ξεκίνησε να υλοποιείται, μέχρι που έκανε την εμφάνισή του στην Ε3 του 2018.

Το Devil May Cry 5 είναι γεγονός και για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ τριών διαφορετικών χαρακτήρων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, που δεν θα χρειαστεί να προστεθούν αργότερα σε κάποια special έκδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν και άλλοι playable χαρακτήρες στο μέλλον.

Το σενάριο του παιχνιδιού δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και κινείται στα γνωστά μονοπάτια που έχουν θέσει οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς. Κάποιος κακός/δαίμονας θέλει να κατακτήσει τον κόσμο και οι καλοί προσπαθούν να τον σταματήσουν. Σίγουρα τίποτα το συγκλονιστικό, όμως σχεδόν κανείς δεν παίζει τα Devil May Cry παιχνίδια για το σενάριό τους. Από την άλλη, το Devil May Cry 5 έχει τις στιγμές του, καθώς μαθαίνουμε πράγματα για τους χαρακτήρες, τα οποία δεν τα γνωρίζαμε, ενώ υπάρχουν και μερικές εμφανίσεις-έκπληξη που αξίζουν να τις δείτε.

Το Devil May Cry 5 είναι ένας action-adventure, hack and slash τίτλος και από άποψη gameplay δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από τους προκατόχους του. Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε 20 αποστολές και, αναλόγως της δυσκολίας που θα επιλέξετε, η διάρκειά του κυμαίνεται περίπου στις 14-16 ώρες. Τα επίπεδα δυσκολίας που είναι διαθέσιμα στην αρχή του παιχνιδιού είναι τα Human και Devil Hunter, ενώ μόλις το τερματίσετε θα γίνει διαθέσιμο και το Son of Sparda. Το πρώτο συνίσταται για αυτούς που δεν έχουν ξαναπιάσει ποτέ τίτλο Devil May Cry στα χέρια τους και το δεύτερο για τους υπόλοιπους. Γενικά το παιχνίδι δεν θα το χαρακτηρίζαμε δύσκολο, ακόμα και στην Devil Hunter δυσκολία, καθώς τα tutorials είναι άκρως κατατοπιστικά και σας δίνεται αρκετός χρόνος μέχρι να συνηθίσετε τα όπλα και τις κινήσεις των χαρακτήρων, ενώ και οι εχθροί παρότι καταφέρνουν αρκετό damage, πέφτουν σχετικά εύκολα.

Τα γραφικά  του παιχνιδιού έχουν αναπτυχθεί με την RE Engine, γνωστή για τα Resident Evil 7 και Resident Evil 2 Remake. Όπως αναμενόταν, το Devil May Cry 5 τεχνικά είναι αρτιότατο και τα γραφικά ξεχειλίζουν από λεπτομέρεια. Οι χαρακτήρες, τα τέρατα και τα bosses είναι καλοσχεδιασμένα, με τα πρόσωπα και τις εκφράσεις των πρωταγωνιστών να κλέβουν την παράσταση, ενώ και τα περιβάλλοντα αλλά και τοπία δεν στερούνται λεπτομερειών.

Εν κατακλείδι, το Devil May Cry 5 μας ικανοποίησε. Ο νέος τίτλος της Capcom προσφέρει ό,τι ακριβώς ζητάει ένας fan της σειράς και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Πολλά νέα τέρατα και επικά bosses για σφάξιμο, νέα όπλα και δυνάμεις για τους χαρακτήρες, καυστικό χιούμορ, πλειάδα κινήσεων,  αψεγάδιαστο οπτικοακουστικό τομέα και έναν νέο χαρακτήρα που δίνει μια νέα πνοή στη σειρά με το διαφορετικό combat style του.