Δεσμευτική προσφορά για Forthnet από Vodafone – Wind

586

Στην ολοκλήρωσή της βαδίζει η διαδικασία που ξεκίνησε πέρσι τον Νοέμβριο για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) με σύμβουλο τη NomuraInternational.

Σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς προχώρησαν οι Vodafone – Wind ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί τι έχει πράξει ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν αυτός ο γύρος της προσπάθειας θα καταλήξει σε αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (περίπου 250 εκατ. ευρώ).

Η εκτίμηση είναι ότι και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της προς πώληση εταιρείας, κάτι που θα απαιτήσει γενναίες αποφάσεις από την πλευρά των τραπεζών.

Οι Vodafone – Wind ενδιαφέρονται κυρίως για τη συνδρομητική βάση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής) μιας και οι δύο έχουν λανσάρει πρόσφατα τις δικές τους τηλεοπτικές πλατφόρμες, έχοντας εμπορική συμφωνία με τη Forthnet για τμήμα του περιεχομένου της. Από την πλευρά του ο Antenna επιθυμεί να ενισχύσει την δραστηριότητά του στην τηλεόραση.