Death Stranding: Ταξιδέψτε ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο

1443

Ξεκινήστε την αποστολή σας για να σώσετε τον πολιτισμό, σε έναν κατεστραμμένο κόσμο που είναι γεμάτος υπερφυσικούς κινδύνους. (Για PS4)

Από τον θρυλικό δημιουργό παιχνιδιών Hideo Kojima έρχεται στο PS4 μία νέα εμπειρία που επαναπροσδιορίζει το είδος των παιχνιδιών περιπέτειας σε ανοικτό κόσμο, με πρωταγωνιστές τους Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux και Lindsay Wagner, και πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά!

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μυστηριώδεις εκρήξεις έχουν ταρακουνήσει όλη την υδρόγειο, ξεκινώντας μια σειρά από υπερφυσικά γεγονότα που είναι γνωστά ως Death Stranding. Με απόκοσμα πλάσματα να στοιχειώνουν όλη την Αμερική, και τον μαζικό αφανισμό του είδους να είναι προ των πυλών, εξαρτάται από τον Sam Porter Bridges να ταξιδέψει στους κατεστραμμένους ερημότοπους και να σώσει την ανθρωπότητα από την επερχόμενη εξάλειψή της.

Image credit: Kojima Productions)

Εάν έχετε παρακολουθήσει τα τρέιλερ του Death Stranding θα έχετε σίγουρα δει μια σειρά σκιωδών πλασμάτων που αιωρούνται στον αέρα. Αυτά ακριβώς τα πλάσματα είναι τα λεγόμενα ΒΤs και αποτελούν τη βασικότερη κατηγορία εχθρών του παιχνιδιού. Στα πρώτα στάδια της περιπέτειάς σας, ο ήρωάς σας είναι ανήμπορος να αμυνθεί απέναντί τους, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να κινηθείτε ανάμεσά τους χωρίς να γίνετε αντιληπτοί. Το πρόβλημα είναι ότι η θέση τους δεν είναι πάντα ορατή και ο μόνος τρόπος για να την αποκαλύψετε είναι κάνετε scan την περιοχή χρησιμοποιώντας το BB σας. Εδώ θα πρέπει να ανοίξουμε μια παρένθεση για να αναφερθούμε στα BΒs, τα οποία είναι αγέννητα έμβρυα που κατοικούν σε γυάλες. Τα μωρά αυτά βρίσκονται ανάμεσα στον κόσμο των νεκρών και των ζωντανών και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν την παρουσία των BTs. O Sam κουβαλά ένα από αυτά τα BΒs στην κοιλιά του και σταδιακά αναπτύσσεται ένας δεσμός μεταξύ τους. Όπως είναι αναμενόμενο, το μωρό αυτό τρομάζει εύκολα και βάζει τα κλάματα, οπότε μεταξύ άλλων θα πρέπει και να το… κανακέψετε.

O βαθμός πρόκλησης, τουλάχιστον στο Normal επίπεδο δυσκολίας, είναι αισθητά χαμηλός. Προφανώς αν βγείτε απροετοίμαστοι θα τα βρείτε σκούρα, ωστόσο ο προνοητικός παίκτης που θα αφιερώσει χρόνο για να διαχειριστεί με προσοχή το loadout του θα έχει εύκολο έργο. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας αρκετούς παράγοντες πριν ξεκινήσετε για μια αποστολή, εκτός κι αν θέλετε να… επαναπατριστείτε πρόωρα. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κοιμάστε τακτικά, να φροντίσετε να έχετε επαρκή αποθέματα πυρομαχικών και φυσικά τα κατάλληλα ορειβατικά εργαλεία.

Για να αναβαθμίσετε τον ήρωά σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέα όπλα και εργαλεία θα χρειαστεί να αναλάβετε δεκάδες αποστολές, οι οποίες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. H διάρκεια του Death Stranding κυμαίνεται στις 40-50 ώρες και δύναται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο αν ασχοληθείτε με τις προαιρετικές αποστολές. Περνώντας στο οπτικοακουστικό κομμάτι, το Death Stranding διαπρέπει σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Η Kojima Productions αξιοποίησε πλήρως τόσο τις δυνατότητες του hardware, όσο και αυτές της μηχανής γραφικών (Decima) της Guerilla Games.

H επιστροφή του Hideo Kojima στα δρώμενα σημαδεύεται από πλήρη επιτυχία, καθώς το μεγαλόπνοο εγχείρημά του καταφέρνει να σοκάρει, να δώσει τροφή για σκέψη και να μας παρασύρει σε ένα αλησμόνητο ταξίδι στα όρια μεταξύ της ζωής και του θανάτου.