Crash Team Racing: Nitro-Fueled, αγώνας με θρυλικά καρτ

1258

Η μεγάλη επιστροφή της πάλαι ποτέ μασκότ του PlayStation, φτιαγμένη από το μηδέν, για να εντυπωσιάζει ακόμη και στην σημερινή εποχή, με το Crash Team Racing: Nitro-Fueled. Είναι η αυθεντική εμπειρία Crash Team Racing με ακόμη περισσότερα περιεχόμενα, τώρα πλήρως remastered και με πιο πολλή ενέργεια από ποτέ. (Για PS4, Xbox One, Switch)

Το Nitro-Fueled αναπτύχθηκε από τους δημιουργούς του Spider–Man: Shattered Dimensions της Beenox Interactive και φυσικά επαναφέρει όλο το αρχικό περιεχόμενο από το πρωτότυπο CTR του PlayStation. Η διαφορά είναι ότι το έχτισαν πάλι από την αρχή, με νέα οπτικά και ήχο. Όλοι οι χαρακτήρες, οι πίστες και οι αρένες επέστρεψαν, με το Adventure mode, τo Arcade Single mode και τo Cup Race mode. Δεν απουσιάζουν τα Time trials mode και το Battle mode. Το Nitro–Fueled διαθέτει φυσικά και online multiplayer για αυτά τα modes.

Το Crash Team Racing είχε παρουσιαστεί καινοτόμο σε πολλά μέτωπα, χαρακτηριστικό εκ των οποίων ήταν η παρουσία του Adventure mode, με τη διακριτική περιπέτεια των ηρώων που είχε πρωτοφτιάξει η Naughty Dog. Σε αυτή την έκδοση δεν θα συναντήσετε κάποια διαφορά στη σύντομη, χαριτωμένη ιστορία του παιχνιδιού, αφού για ακόμα μία φορά ο σατανικός Nitros Oxide τρωγόταν για φασαρίες και είχε τις ανασφάλειές του, οδηγώντας τον στο να απειλήσει τη Γη. Ο μόνος τρόπος να αφήσει την υδρόγειο σώα και αβλαβή ήταν να αντιμετωπισθεί από τον καλύτερο οδηγό karts σε αγώνα ένας εναντίον ενός και να νικηθεί. Ο γκρινιάρης villain απείλησε πως θα κατέστρεφε τον κόσμο που ζει και βασιλεύει ο Crash στην περίπτωση όπου δεν υπήρχε κάποιος αντάξιος αντίπαλος για να τον κατατροπώσει σε αγώνα ταχύτητας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον χαρακτήρα που θέλετε να ελέγχετε και να νικήσετε όλες τις δοκιμασίες που οδηγούν στην τελική μάχη με τον Nitros Oxide για να σωθεί το σύμπαν.

Στα του χειρισμού, η αλήθεια είναι πως κανένας πιστός οπαδός του Crash και της παρέας του δεν θα ήθελε να δει σημαντικές διαφορές με τα όσα γνώρισε και καθιερώθηκαν μέσω του αυθεντικού Crash Team Racing. Το να βάλει μία εταιρεία ανάπτυξης το χεράκι της και να πειράξει κάποιες βασικές λειτουργίες, ενδέχεται να αποβεί μοιραίο και να χαλάσει όλο το ευχάριστο, κατά τα άλλα, περιβάλλον που με τόσο κόπο έχτισε ο original τίτλος. Ευτυχώς η Beenox δεν θέλησε να παίξει με τη φωτιά και είναι πράγματι πολύ μικρές οι πινελιές με τις οποίες πιτσίλισε το gameplay του πρώτου παιχνιδιού. Οι αγώνες στο Nitro-Fueled έχουν στην προκαθορισμένη μορφή τους οκτώ χαρακτήρες που πρέπει μέσα στο διάστημα των τριών laps να βρεθούν στην πρώτη θέση, αξιοποιώντας κάθε πιθανό πλεονέκτημα που έχει να προσφέρει το κάθε track. Έχοντας εμπνευστεί από το Mario Kart, τα power ups επέστρεψαν και είναι έτοιμα αφενός να σας βοηθήσουν να κερδίσετε και να διευκολύνουν το έργο σας και αφετέρου να σας τυραννήσουν μέχρι αηδίας, αφού μία ρουκέτα, μία βόμβα ή ένα ενοχλητικό ρολόι, μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά το αποτέλεσμα του αγώνα.

Κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως κάθε χαρακτήρας ανήκει σε διαφορετικό playstyle, αφού όλοι τους έχουν διαφορετική μοιρασιά στατιστικών στις παραμέτρους Speed, Acceleration και Turn. Ανάλογα το mode που έχετε επιλέξει και τις ικανότητές σας, ίσως πρέπει να διαλέγετε με προσοχή τον main χαρακτήρα σας. Στο αρχικό μενού θα βρείτε και μία νέα επιλογή, το Pit Shop. Πρόκειται για το in-game online store του παιχνιδιού στο οποίο μπορείτε να ξοδέψετε όλα τα Wumpa Coins σας για να ξεκλειδώσετε μερικούς από τους κλειδωμένους χαρακτήρες, skins και πολλά gears για τα οχήματά σας, αφού στην Nitro-Fueled έκδοση, όλα τα karts είναι πλήρως customizable. Το παραπάνω feature αποτελούσε αίτημα της πλειονότητας όσων λάτρευαν το Crash Team Racing και η Beenox τους παρέδωσε απλόχερα ένα μέρος για να αξιοποιούν την πρόοδό τους στο παιχνίδι.

Το Crash Team Racing: Nitro-Fueled αποτελεί και με τη βούλα μια συγκλονιστική αναβίωση ενός κορυφαίου ή του κορυφαίου Kart Racing. Διαθέτει την ίδια σπάνια ποιότητα που δύσκολα θα βρείτε σε άλλα games του είδους, αφήνοντάς μας και το αίσθημα πως δεν πέρασε ούτε μία μέρα από όταν παίζαμε τον αρχικό τίτλο, ενώ στην πραγματικότητα έχουν συμπληρωθεί δύο ολόκληρες δεκαετίες.

 

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή