BMW X6

2697

Δυναμισμός άνευ ορίων
Συνδυάζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SUV με τη γοητεία ενός coupe.

Η 3η γενιά X6 της BMW υιοθετεί μια καθαρή, αποκλειστική σχεδιαστική φιλοσοφία που αναδεικνύει την επιβλητική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία της. Η προηγμένη τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου συνδυάζεται με πλούτο καινοτομιών υπέρ μιας απαράμιλλα σπορ και ταυτόχρονα πολυτελούς οδηγικής εμπειρίας. Όπως η προκάτοχός της, η νέα BMW X6 θα παράγεται στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. Το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει το Νοέμβριο του 2019.

Η νέα BMW X6 έχει αυξηθεί κατά 26 mm σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο (στα 4.935 mm) και κατά 15 mm σε πλάτος (στα 2.004 mm). Τώρα είναι κατά 6 mm χαμηλότερη (στα 1.696 mm) και συνδυάζει έντονες, δυναμικές αναλογίες με γραμμωμένο αμάξωμα. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 42 mm στα 2.975 mm.

Με το προαιρετικό  BMW Laserlight με προβολείς Adaptive LED, ένας προβολέας BMW Laserlight με Selective Beam βελτιστοποιεί την αντιθαμβωτική λειτουργία της μεγάλης σκάλας, της οποίας η εμβέλεια αυξάνεται σε περίπου 500 m. Το BMW Laserlight μπορεί να αναγνωρίζεται από τα μπλε στοιχεία σχήματος X στους δίδυμους προβολείς που αποτελούν και στοιχείο ταυτότητας της BMW. Στα πλευρικά τμήματα της νέας X6 διακρίνουμε τις γνώριμες αναλογίες BMW, μία ζωηρή χαρακτηριστική γραμμή και μία δυναμική γραμμή οροφής. Ζάντες αλουμινίου 19” προσφέρονται στάνταρ, ενώ άλλες εκδόσεις ζαντών, σε διαστάσεις 20 – 22” διατίθενται προαιρετικά. Η BMW X6 M50i και η BMW X6 M50d εφοδιάζονται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 21”.

Η νέα BMW X6 διατίθεται από το λανσάρισμα σε εκδόσεις xLine και M Sport, πέραν της στάνταρ έκδοσης. Οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού φέρουν τα δικά τους ιδιαίτερα, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Πολυτελές και σπορ εσωτερικό

Το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργήθηκε με γνώμονα μία αποκλειστική και δυναμική οδηγική εμπειρία. Καθαρές δομές χαρίζουν στην καμπίνα μία σύγχρονη και σπορ εμφάνιση. Η σχεδίαση του cockpit, μαζί με τη νέα διάταξη και σχεδίαση των στοιχείων ελέγχου, ενσαρκώνει μία προηγμένη, αναθεωρημένη εκδοχή της γνωστής οδηγοκεντρικής προσέγγισης BMW. Η νέα BMW X6 διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη επένδυση Vernasca.

Τέσσερις ισχυροί κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων που διατίθεται για τη νέα BMW X6 στο λανσάρισμά της περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο εκδόσεις diesel τελευταίας γενιάς. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται μία BMW M με νέο βενζινοκινητήρα V8 530 hp. Η BMW X6 M50i πλαισιώνεται από την BMW X6 M50d  με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel 400 hp και ένα κουαρτέτο υπερσυμπιεστών. Ένας straight-six βενζινοκινητήρας με ισχύ 340 hp κινεί την BMW X6 xDrive40i, ενώ η BMW X6 xDrive30d χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel με 265 hp. Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP. Το σύστημα εξαγωγής M Sport – στάνταρ και στα δύο M μοντέλα – διατίθεται προαιρετικά για τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW X6 ή ως εξοπλισμός του πακέτου M Sport, και χαρίζει μία μοναδική και έντονα συναισθηματική χροιά ήχου από την εξάτμιση.

BMW Intelligent Personal Assistant 

Το BMW Live Cockpit Professional στη νέα BMW X6 συνδυάζει μία νέα φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργιών με ασυναγώνιστη συνδεσιμότητα. Αυτή περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης και Control Display, και τα δύο με οθόνη 12,3”. Η νέα BMW X6 διατίθεται με BMW Intelligent Personal Assistant, έναν ευφυή ψηφιακό χαρακτήρα που απαντά στο χαιρετισμό «Hey BMW”. Το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλους ψηφιακούς βοηθούς είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και το όνομα της επιλογής τους. Η άφιξη του BMW Intelligent Personal Assistant διασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα ένας ειδήμονας σε θέματα BMW μέσα στο όχημα. Αυτός μπορεί να εξηγεί κάθε είδους λειτουργία, να παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες και να βοηθά τον οδηγό.