BMW F 850 GS Adventure: Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

2599

Πάνω από μια δεκαετία, τα μοντέλα GS της οικογένειας F της BMW Motorrad είναι η ενσάρκωση της έννοιας του premium στη μεσαία κατηγορία μοτοσικλετών για ταξίδια και περιπέτειες enduro.

Μετά τις πρόσφατα ανανεωμένες BMW F 750 GS και F 850 GS που παρουσιάστηκαν το φθινόπωρο του 2017, ήρθε η σειρά της νέας F 850 GS Adventure να διευρύνει την premium γκάμα της BMW Motorrad στη συγκεκριμένη κατηγορία.

BMW F-850-GS-Racing-Red-Metalli

Βασισμένη στο δυναμικό και εκτός δρόμου χαρακτήρα της F 850 GS, η νέα Adventure συνδυάζει ιδανικά ευελιξία και ικανότητες touring, αυξημένες δυνατότητες σε συνθήκες εκτός δρόμου και έξοχη συμπεριφορά σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Όπως ακριβώς οι θρυλικές BMW GS Adventure με τον boxer κινητήρα, έτσι και η νέα F 850 GS Adventure έχει φτιαχτεί για να προσφέρει στους πιστούς αναβάτες των ταξιδιών enduro, στους ταξιδιώτες με ανησυχίες off-road, αλλά και σε όσους θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο με μοτοσικλέτα, τον ιδανικό σύντροφο της μεσαίας κατηγορίας για την εξερεύνηση των πιο απομακρυσμένων προορισμών του πλανήτη.

Νέος και βελτιωμένος 2κύλινδρος κινητήρας

Οι μηχανικοί εξέλιξης της BMW Motorrad κατάφεραν να χαρίσουν ένα δυνατό και συναρπαστικό ήχο στον κινητήρα χάρη στο νέο στρόφαλο με κομβία σε διάταξη 90 μοιρών και χρονισμό ανάφλεξης στις 270/450 μοίρες. Οι δύο αντικραδασμικοί άξονες αναλαμβάνουν την απορρόφηση των κραδασμών του νέου κινητήρα. Ο μονόδρομος συμπλέκτης με υδραυλική υποβοήθηση πέραν του ότι χαρίζει ελαφριά αίσθηση στη μανέτα, συνδράμει και στην ασφάλεια στο δρόμο, καθώς περιορίζει το φρένο του κινητήρα στην επιβράδυνση. Τη μετάδοση της ισχύος στον πίσω τροχό αναλαμβάνει ένα εξατάχυτο κιβώτιο, ενώ η αλυσίδα βρίσκεται τώρα στην αριστερή πλευρά της μοτοσικλέτας.

BMW F-850-GS-Racing/F-750 GS

Ασφάλεια στον δρόμο 

Η νέα F850 GS Adventure έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις προσωπικές απαιτήσεις του αναβάτη, καθώς διαθέτει δύο Riding Modes στο βασικό της εξοπλισμό, «Rain» και «Road». Τα προγράμματα αυτά σε συνδυασμό με τα συστήματα ABS και Αυτόματου Ελέγχου Σταθερότητας ASC της BMW Motorrad εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας στο δρόμο. Επίσης, χάρη στο στάνταρ δυναμικό πίσω φως φρένου, η ορατότητα της μοτοσικλέτας κατά το φρενάρισμα είναι βελτιωμένη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός που διατίθεται για την F 850 GS Adventure από το εργοστάσιο περιλαμβάνει τα πρόσθετα Riding Modes Pro, Dynamic, Enduro και Enduro Pro, δυναμικό traction control (DTC) και ABS Pro που αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών ακόμη και με τη μοτοσικλέτα σε κλίση.

BMW F850-GS-Racing-F750GS

Ατσάλινος σκελετός, ρεζερβουάρ 23 λίτρων

Το ατσάλινο πλαίσιο της νέας F 850 GS Adventure είναι κατασκευασμένο από συγκολλημένα εξαρτήματα κατεργασμένα με τη μέθοδο της βαθιάς εξέλασης. Ενσωματώνει τον 2κύλινδρο σε σειρά κινητήρα ως δομικό στοιχείο και διαθέτει αυξημένη στρεπτική ακαμψία και αντοχή. Το δοχείο καυσίμου έχει μετατοπιστεί στην κλασική του θέση ανάμεσα στη σέλα και στο λαιμό του τιμονιού, κάτι που έχει ωφελήσει τη γενικότερη σχεδίαση της μοτοσικλέτας και το κέντρο βάρους της. Το ρεζερβουάρ της F 850 GS Adventure έχει χωρητικότητα 23 λίτρων, το οποίο χαρίζει αυτονομία τουλάχιστον 550 χιλιομέτρων με δεδομένη τη χαμηλή κατανάλωση του μοντέλου.

BMW F-850-GS-Racing

Αρρενωπή σχεδίαση Adventure

Η νέα, πιο αρρενωπή εμφάνιση της F 850 GS Adventure αναδεικνύει τον ταξιδιωτικό χαρακτήρα της. Η μεγαλύτερη ζελατίνα που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και οι «χούφτες» στο τιμόνι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Τα μεγάλα μασπιέ, οι ρυθμιζόμενοι μοχλοί του κιβωτίου ταχυτήτων και του πίσω φρένου καθώς και οι μπάρες προστασίας του κινητήρα και η βάση για το topcase από ανοξείδωτο ατσάλι, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της F 850 GS Adventure. Πέραν της βασικής έκδοσης, η F 850 GS Adventure είναι επίσης διαθέσιμη στις εκδόσεις Exclusive και Rallye.