Αυτό είναι το εντυπωσιακό Sony PlayStation 5

105

Η Sony παρουσίασε επιτέλους το PlayStation 5. Μετά από σχεδόν μια ώρα ανακοινώσεων, η Sony αποκάλυψε το design της νέας κονσόλας κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Η κονσόλα PS5 περιλαμβάνει ένα ασπρόμαυρο design για να ταιριάζει με το νέο χειριστήριο που θα συμπεριληφθεί στο κουτί.

Το PS5 στέκεται κάθετα, όπως το Xbox Series X και έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για τοποθέτηση. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο εκδόσεις: μία με μονάδα δίσκου Blu-ray 4K και μια καθαρά ψηφιακή έκδοση. Η παραλλαγή PS5 χωρίς τη μονάδα οπτικού δίσκου φαίνεται ουσιαστικά πιο λεπτή από το κανονικό μοντέλο, χάρη στην αφαίρεση της μονάδας δίσκου.

Ποια είναι η τιμή

Η αφαίρεση της μονάδας δίσκου σημαίνει ότι η ψηφιακή έκδοση του PS5 είναι επίσης φθηνότερη, αλλά η Sony δεν έχει αναφέρει ακόμη την τιμή. Η εταιρεία απλώς αποκάλυψε το σχέδιο κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής της, αλλά δεν παρείχε ακόμα τιμές ή ημερομηνίες κυκλοφορίας για καμία από τις παραλλαγές του PS5.

Ακριβώς όπως το Xbox Series X, το PS5 μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια κάτω από μια τηλεόραση ή οθόνη. Το επάνω μέρος της μονάδας PS5 φαίνεται επίσης να περιλαμβάνει αεραγωγούς για απαγωγή θερμότητας, με θύρες USB-A και USB-C στο μπροστινό μέρος.

Άξιο αναφοράς, είναι ότι η κονσόλα της επόμενης γενιάς, θα χρησιμοποιεί αποθήκευση SSD, η οποία θα έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει στοιχεία 100 φορές γρηγορότερα από το Playstation 4.

Τα αξεσουάρ

Η Sony δημιούργησε επίσης έναν αριθμό αξεσουάρ για το PS5, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού φόρτισης DualSense, μιας νέας κάμερας HD, ενός ασύρματου ακουστικού Pulse 3D και ενός τηλεχειριστηρίου πολυμέσων.

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμολόγηση για οποιοδήποτε από τα αξεσουάρ της, ή αν θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες κονσόλες PS5. Η αποκάλυψη σχεδιασμού του PS5 έρχεται λίγους μήνες μετά τη Microsoft που αποκάλυψε την εμφάνιση της κονσόλας επόμενης γενιάς, το Xbox Series X, τον Δεκέμβριο του 2019.