Αύξηση εσόδων από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος

430

Με αύξηση 7,9% στα έσοδα από υπηρεσίες αλλά και με αξιοσημείωτη αύξηση στους πελάτες κινητής και στην κίνηση δεδομένων έκλεισε το α’ τρίμηνο, Απρίλιος – Ιούνιος, του έτους για τη Vodafone Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα της από υπηρεσίες να φθάνουν στα 218 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο έναντι 202 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου οικονομικού έτους με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 7,9% αλλά την οργανική ανάπτυξη να εκτιμάται στο +3,7%, επίδοση που σε κάθε περίπτωση θεωρείται  αρκετά καλή.

Η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες για την ελληνική θυγατρική της οφείλεται στην αύξηση του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά πελάτη (ARPU) στην καρτοκινητή τηλεφωνία καθώς και στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης στη σταθερή τηλεφωνία, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου της εταιρείας.

Ειδικότερα, στο τέλος Ιουνίου οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών συνδέσεων της Vodafone Ελλάδος έφθασαν στις 942 χιλιάδες σημαντικά ενισχυμένοι σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς αλλά στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο του 2019.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί σε αυτό το διάστημα ολοκληρώθηκε και η ενσωμάτωση της CYTA Ελλάδος.

Όσον αφορά στους πελάτες κινητής τηλεφωνίας, στο τέλος Ιουνίου έφθασαν τους 5,026 εκατ. όταν στο τέλος Μαρτίου ήταν 4,964 εκατ.

Αξιοσημείωτη ήταν και η ενίσχυση στην κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Στο τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος η κίνηση έφθασε στα 17,467 TBs όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 13,163 TBs.