Assassin’s Creed: The Ezio Collection, o θρύλος επέστρεψε στην Ιταλική Αναγέννηση

1002

Το Assassin’s Creed: Ezio Collection ανήκει στη «remastered» εποχή των videogames, το οποίο περιλαμβάνει τα Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood και το Assassin’s Creed: Revelations. Οι τίτλοι είναι ακριβώς όπως τους θυμάστε, με τη δομή, τα συστήματα και τις ιδιαιτερότητες του παρελθόντος. (Για PS4, Xbox One)

Η αρχή γίνεται με το Assassin’s Creed II, που ο πρωταγωνιστής μας, Desmond, προσπαθεί να βρει κάποια πολύτιμα αρχαία αντικείμενα στην Ιταλία, γνωστά και ως Pieces of Eden. Το όλο concept έχει ξεκινήσει από τον πρώτο τίτλο της σειράς και τώρα ο Desmond καλείται να βρει τα κομμάτια αυτά μέσω του τεχνολογικού θαύματος Aminus 2.0 και της ομάδας της Lucy Stillman. Και μάλιστα όλα αυτά να γίνουν πριν τους πιάσει η Abstergo Industries.

Έτσι λοιπόν, ο ήρωάς μας κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και μπαίνει στην πολυτάραχη ζωή του Ezio Auditore, ενός πλούσιου γυναικά που διαθέτει εξαιρετικές πολεμικές ικανότητες. Μπαίνοντας στο κλίμα της Ιταλικής Αναγέννησης, σιγά σιγά το παιχνίδι μάς τοποθετεί σε κλίμα εκδίκησης. Ο Ezio θα γίνει ένας εκ των κορυφαίων Assassins και θα παλέψει μέχρι τέλους για δικαιοσύνη.
Όλα αυτά θα γίνουν στην Ιταλία, η οποία είναι τεράστια και έτοιμη για εξερεύνηση. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό και παρουσιάζει τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια της χώρας κατά τον 15ο αιώνα. Ως Assassin διαθέτουμε πολλές επιθετικές αρετές που σύντομα θα είναι αναγκαίες. Το freerunning βρίσκεται στις δόξες του, παρά τα όποια δικαιολογημένα προβλήματα που έχει (κυκλοφόρησε το 2008). Οι μάχες προσθέτουν ένα τόνο νοσταλγίας και σε συνδυασμό με το stealth στοιχείο και το τρέξιμο στις ταράτσες, απολαμβάνουμε κάθε πτυχή του παιχνιδιού.

Συνεχίζοντας με το Assassin’s Creed: Brotherhood, ο Desmond αυτήν τη φορά προχωράει λίγα χρόνια μπροστά, περίπου στο 1499, όπου θα θυμηθεί μια επίθεση που έγινε από τους μοχθηρούς Templars στη βίλα του θείου του, η οποία είχε και καταστροφικές συνέπειες για την πόλη. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο θείος Mario είναι εκείνος που δίδαξε τον Ezio τα μυστικά των Assassins και τον προσέθεσε στο τάγμα.
Πλέον το σκηνικό αλλάζει και κυμαίνεται σε πιο ευαίσθητο επίπεδο, μιας και η Ρώμη βρίσκεται στα χέρια των Templars. Η δουλειά του Ezio είναι η απελευθέρωσή της, η οποία θα γίνει με τη βοήθεια ικανών πολιτών. Ο ήρωάς μας αναλαμβάνει τον ρόλο του δασκάλου και είναι έτοιμος να πάρει πίσω ό,τι του ανήκει. Το τάγμα θα μεγαλώσει και ο Ezio θα είναι πάνοπλος για τη μεγάλη μάχη. Να σημειωθεί πως πλέον οι μεταφορές γίνονται και με άλογα.

Στον συγκεκριμένο τίτλο, ευτυχώς τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όσον αφορά το σύστημα μάχης. Το free-running λειτουργεί καλύτερα, ενώ πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπλα, κανόνια, βέλη (απλά και με δηλητήριο). Αίσθηση προκαλεί η προσθήκη του one-button execution που γίνεται κατά τη διάρκεια μιας μάχης με σπαθιά. Εντυπωσιακό θα λέγαμε και με μια μικρή δόση splatter, που σας κάνει να το απολαύσετε περισσότερο. Επιπρόσθετα έχουμε και την πολύτιμη βοήθεια του Leonardo DaVinci, που θα κάνει τα απαραίτητα upgrades στα όπλα κι έτσι θα μπορούμε να κινούμαστε άφοβα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χάρτη.

Το Assassin’s Creed: The Ezio Collection είναι μια όμορφη συλλογή που παρουσιάζει τη ζωή του καλύτερου ήρωα της σειράς μέχρι στιγμής. Απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν με τη σειρά, αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν μια ένεση νοσταλγίας από την αγαπημένη σειρά. Παρουσιάζει όλα εκείνα που αγαπήσαμε στα τρία αυτά Assassin’s Creed και μας επιτρέπει να δώσουμε τις μάχες που δώσαμε και πριν κάποια χρόνια με τον αγαπημένο μας Assassin. Αν ξεπεράσετε τις δυσκολίες του gameplay λόγω παλαιότητας και αδιαφορήσετε για την ελάχιστη προσπάθεια που έγινε για το remaster, τότε ίσως θα σας ενδιέφερε να το προσθέσετε στη συλλογή σας.