Αντικαθίστανται όλα τα μέλη της ΕΕΤΤ

2763

Σε αλλαγή όλων των μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου που είχε διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Όπως έγινε γνωστό από το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή καλούνται σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αγγελική Σγώρα και Σπυρίδων Παντελής, για διορισμό αντιστοίχως στις θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ.

Θα ακολουθήσει και ο διορισμός των έξι μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ για τον οποίο χρειάζεται υπουργική απόφαση, καθώς δεν περνούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μένει κανένα μέλος της απελθούσας Ολομέλειας που είχε τη δυνατότητα καθώς συμπλήρωνε μόνο μια θητεία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αλλάζει και ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης, ο οποίος είχε διοριστεί πριν περίπου 1,5 χρόνο έπειτα από πρόταση που είχε κάνει ο τότε υπεύθυνος για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσαμάκης θεωρεί την αντικατάστασή του «πραξικόπημα» και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι η θητεία του είναι 4ετής και κακώς διακόπτεται.

Αργά το βράδυ στο μεταξύ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία ως μέλη της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ ορίζονται οι εξής:

  • Αντώνιος Γαστεράτος – Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος Συστημάτων Παραγωγής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
  • Αριστέα Σινανιώτη – Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά,
  • Κουλούρας Γρηγόριος – Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνας,
  • Νικόλαος Καψάλης – Διδάκτορας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,
  • Αργυρώ Μαγκανιώτη – Διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Ελένη Γουσίου – Οικονομολόγος.