Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Wind

343
WIND Hellas

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία έκδοσης 5ετούς ομολογιακού τίτλου από τη Wind, από την οποία η εταιρεία σχεδιάζει την άντληση 500 εκατ. ευρώ, με πηγές της αγοράς να επιβεβαιώνουν ότι έχει ανοίξει το βιβλίο προσφορών.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο IFR, οι αρχικές σκέψεις για την τιμολόγηση του τίτλου (IPT) είναι στη ζώνη του 4,5%. Ωστόσο, πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι το 4,5% αποτελεί απλώς εκτίμηση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει δώσει mandate σε JP Morgan, Goldman Sachs και HSBC να προχωρήσουν στην έκδοση του τίτλου.

Με τη νέα έκδοση, η διοίκηση της Wind σχεδιάζει να αποπληρώσει υφιστάμενα ομόλογα, συνολικού ύψους 275 εκατ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2016 και το 2017, αλλά και να ενισχύσει το οικονομικό της «οπλοστάσιο», σε μια περίοδο που σχεδιάζεται (αν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο) η ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και στην Ελλάδα.

Αξιολόγηση Β από Fitch

Η Fitch ανακοίνωσε ότι θέτει προσδοκώμενη αξιολόγηση «Β» στον πενταετή τίτλο €500 εκατ. που αναμένεται να εκδώσει η Wind Ηellas, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της εταιρείας τηλεπικοινωνίας στο «Β» με σταθερό outlook.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η τελική αξιολόγηση θα επικυρωθεί μόλις ο οίκος λάβει τα τελικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχει ήδη λάβει.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fitch ότι οι βασικοί παράγοντες πίσω από την προσδοκώμενη αξιολόγηση του ομολόγου είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, η ανταγωνιστική θέση της Wind Hellas και η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.