«Αναζητώντας τον Καζαντζάκη»: η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD

764

Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στον Νίκο Καζαντζάκη συνεχίζεται με την πρεμιέρα της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» (Κυριακή 16/9 στις 21.00), σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ελculture. Μέσα από συζητήσεις με ακαδημαϊκούς, κριτικούς λογοτεχνίας και μεταφραστές, η σειρά επιχειρεί να σκιαγραφήσει με τρία επεισόδια το πορτρέτο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Οι μεγάλες ιδέες», το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σχέση του Καζαντζάκη με την Κρήτη και τον πατέρα του, τις ιδεολογικές του αντιλήψεις, αλλά και το έργο του «Ασκητική».


Η σειρά «Οι αόρατες πόλεις της αρχαιότητας», για τους «θησαυρούς» που κρύβονται κάτω από το έδαφος των ιστορικών πόλεων του Καΐρου, της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με την πρεμιέρα ενός επεισοδίου αφιερωμένου στην Αθήνα. Ο ιστορικός Μάικλ Σκοτ αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας της πρώτης Δημοκρατίας και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» τα μυστικά του Ερεχθείου, ενός μυστηριώδους ναού στη σκιά του Παρθενώνα (Πέμπτη 20/9, 22.00).


Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται την Τετάρτη 19/9 στις 20.00 με νέο επεισόδιο, και μας μεταφέρει στην Αμοργό, όπου επισκεπτόμαστε το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και την Παναγία Επαναχωριανή. Έπειτα, καταλήγουμε στα Κατάπολα και τη δική τους εκκλησία της Παναγίας.


Τέλος, η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, με επίκεντρο το ρόλο που διαδραματίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη δημόσια ζωή της χώρας και τη διαμόρφωση του μέλλοντός της, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Παρασκευή 14/9, 18.00), το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (Δευτέρα 17/9, 18.00), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τρίτη 18/9, 18.00), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  (Τετάρτη 19/9, 18.00) και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιονίου (Πέμπτη 20/9, 18.00).