Αναπτύσσεται η αγορά των έξυπνων συσκευών για το σπίτι

699

Με ταχύτατους ρυθμούς δείχνει να αναπτύσσεται η αγορά των έξυπνων συσκευών για το σπίτι(smart home) αφού οι καταναλωτές τις εμπιστεύονται όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με το τριμηνιαίο Smart Home Tracker Device της International Data Corporation (IDC) οι «έξυπνες οικιακές συσκευές» καταγράφουν αύξηση κατά 31% το 2018σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τα 644 εκατομμύρια τεμάχια ενώ μέχρι το 2022 η παγκόσμια αγορά συσκευών Smart Home θα ανέλθει σε 1,3 δισ. συσκευές, θα κινηθεί δηλαδή με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20,8%.

To οικοσύστημα των smart home devices μέχρι στιγμής αποτελείται από «έξυπνα» ηχεία, προϊόντα ψυχαγωγίας βίντεο, συνδεδεμένο φωτισμό, «έξυπνους» θερμοστάτες και προϊόντα παρακολούθησης/σφάλειας.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπό-κατηγορία της αγοράς των έξυπνων συσκευών, θα είναι τα «έξυπνα ηχεία» με ενσωματωμένους βοηθούς φωνής, όπως το Amazon Echo και το Google Home. Όπως προκύπτει από την ανάλυση της IDC η αγορά των έξυπνων ηχείων θα κινηθεί  με μέσο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 39%, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 100 εκατ. τεμάχια το 2018 και 230 εκατ. συσκευές μέχρι το 2022.