Ανανεώθηκε η σύμβαση του Μιχάλη Τσαμάζ στον ΟΤΕ

1054

O OTE ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου 2017, την ανανέωση της διάρκειας της σύμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ μέχρι την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η ανανέωση της θητείας του Μιχάλη Τσαμάζ, ώστε να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ για την επόμενη τετραετία, δείχνει την εμπιστοσύνη του ομίλου Deutsche Telekom, που ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της χώρας.

Όπως σημειώνει το capital.gr, αποτελεί πλέον τον μακροβιότερο επικεφαλής του ΟΤΕ, έχοντας παραμείνει στο τιμόνι του επί μια 8ετία, κάτι που αντανακλά την εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στο πρόσωπό του. Ωστόσο πίσω στο 2010 η πρόκληση που αναλάμβανε ήταν τεράστια. Ο ΟΤΕ, ως πρώην κρατικό μονοπώλιο, είχε κληρονομήσει βαριές δομές και διαδικασίες, με συνέπεια να λειτουργεί με πολύ υψηλό κόστος και να μην είναι ανταγωνιστικός στο νέο περιβάλλον της απελευθερωμένης αγοράς. Τη χρονιά εκείνη είχε εμφανίσει μείωση εσόδων 8%, έχοντας χάσει το 11% των πελατών του στη σταθερή τηλεφωνία, περίπου 500.000 πελάτες, έχοντας να αντιμετωπίσει παράλληλα ένα εχθρικό ρυθμιστικό περιβάλλον.

Ο, δε, ισολογισμός του ήταν υπέρμετρα επιβαρυμένος. Ο ΟΤΕ αντιμετώπιζε έναν δυσθεώρητο καθαρό δανεισμό, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή συγκυρίας καθώς η κρίση είχε αρχίσει να γίνεται εμφανέστατη. Ο κίνδυνος να κλείσουν οι στρόφιγγες της τραπεζικής αγοράς και ο ΟΤΕ να αντιμετωπίσει πρόβλημα αναχρηματοδότησης των δανείων του, ήταν ορατός.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος τότε επικεφαλής του Ομίλου είχε δώσει ξεκάθαρα το στίγμα των κινήσεων που έπρεπε να υλοποιηθούν. “O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του Παναγή Βουρλούμη, πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας”, έλεγε τότε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το τηλεπικοινωνιακό ρεπορτάζ.

Αυτές οι προτεραιότητες αποτέλεσαν και τη βάση ενός πολυεπίπεδου στρατηγικού προγράμματος μετασχηματισμού που περιελάμβανε ένα συνεκτικό σύνολο συγκεκριμένων δράσεων που εκτείνονταν σε όλο το φάσμα λειτουργίας της εταιρείας. Ο ΟΤΕ εκσυγχρόνισε τα συστήματά του, εισήγαγε εργαλεία αυτοματοποίησης και απλοποίησε εσωτερικές δομές και διαδικασίες. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη μείωση του εργασιακού κόστους με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο προωθώντας σχήματα εθελουσίας εξόδου, επιτυγχάνοντας την ανανέωση του προσωπικού και της εταιρικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε το 2011 με την ομοσπονδία εργαζομένων πρωτοποριακή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, που επέτρεψε τη μείωση του κόστους προσωπικού με παράλληλη μείωση των ωρών εργασίας και διασφάλιση των θέσεων.

Χρειάστηκε επίσης να ρευστοποιηθούν κάποια περιουσιακά στοιχεία, που μακροπρόθεσμα κρίθηκε ότι δεν θα έδιναν παραπάνω αξία στο Όμιλο, μεταξύ των οποίων η Telecom Serbia και ο Hellas Sat. Παράλληλα, επιτεύχθηκε μείωση των τιμών των προϊόντων με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να γίνει πιο ανταγωνιστικός, εκσυγχρονίστηκαν τα καταστήματα και βελτιώθηκε η εξυπηρέτηση σε όλα τα κανάλια επαφής με τους πελάτες με προτεραιότητα στην βελτίωση των τεχνικών εργασιών του πεδίου. Επίσης, σχεδιάστηκαν και λανσαρίστηκαν καινοτόμα προϊόντα και υψηλές ταχύτητες (VDSL, 4G/4G+), ενώ ο Όμιλος δραστηριοποιήθηκε σε νέες αγορές (τηλεόραση, λύσεις πληροφορικής, ηλεκτρονικό εμπόριο). Τέλος, προχώρησε η λειτουργική ενοποίηση της οργάνωσης Σταθερής και Κινητής και καθιερώθηκε ένα ενιαίο brand COSMOTE για όλες τις υπηρεσίες του Ομίλου.

Το επόμενο στοίχημα

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Όμιλο, είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία του πελάτη, ο Όμιλος προχωρά σε ψηφιοποίηση διαδικασιών με στόχο την απλοποίηση και τον αυτοματισμό τους και δημιουργεί νέους προσωποποιημένους τρόπους επικοινωνίας, με νέα διαδραστικά μέσα και δυνατότητες που θα τον διευκολύνουν στην καθημερινότητά του. Και το σημαντικότερο, αλλάζει την κουλτούρα του, τον τρόπο σκέψης του. Μαθαίνει τους ανθρώπους τους να σκέφτονται και να πράττουν ψηφιακά.

“Ζούμε ήδη στην ψηφιακή εποχή. Συμμετέχουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που αλλάζει τα πάντα. Τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε. Όσες χώρες δεν συμμετέχουν στη ψηφιακή επανάσταση θα πάψουν να ανήκουν στα αναπτυγμένα κράτη. Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες δεν ακολουθήσουν την αλλαγή, θα μείνουν εκτός εποχής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης”, ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο Μιχάλης Τσαμάζ. Έπειτα από την πρόσφατη ανανέωση της θητείας του, ο χρόνος για να επιτύχει και αυτό τον στόχο βρίσκεται μπροστά του.