Αναμένονται εξελίξεις για Forthnet-Alter Ego και Wind Hellas

904

Στο πρώτο δίμηνο του 2020 αναμένονται εξελίξεις για δύο ανοικτά μέτωπα της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, την πώληση των Wind Hellas και Forthnet.

Προς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, αναμένεται να ολοκληρωθεί έπειτα από πολλούς μήνες κυοφορίας η συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών με τον όμιλο Μαρινάκη (Alter Ego) για τη Fοrthnet. Ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, θα αποκτήσει μερίδιο που θα είναι λίγο χαμηλότερο από το ποσοστό μειοψηφίας, προκειμένου να μην καταθέσει δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ακόμη, θα επισημοποιηθεί και η τύχη της διαδικασίας που ξεκίνησαν λίγο πριν τις γιορτές οι δύο βασικοί μέτοχοι της Wind Hellas (Golden Tree και Cyrus) για την πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Οι δύο επενδυτικές εταιρείες προχώρησαν πρόσφατα στην είσπραξη περίπου 225 εκατ. ευρώ με τη μορφή μερίσματος, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σηματοδοτεί το «πάγωμα» των διαδικασιών πώλησης. Στην αγορά τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν πως πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον για τη Wind Hellas από funds όπως η BC Partners, η Warburg Pincus και η Providence. Όμως οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών είχαν υψηλές προσδοκίες για τα έσοδα που θα αντλήσουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται από την αρχή δύσκολη η πώληση της Wind Hellas. Σε κάθε περίπτωση, οι μέτοχοι της τελευταίας θα αναζητήσουν εκ νέου έξοδο στους επόμενους μήνες, τόσο επειδή η εταιρεία παρουσιάζει συνεχή βελτίωση αποτελεσμάτων, όσο και επειδή θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη των νέων δικτύων, κυρίως στην κινητή τηλεφωνία (5G).