Ακυρώθηκε η έκθεση Mobile World Congress εξαιτίας του κοροναϊού

293

Στη ματαίωση της μεγάλης έκθεσης Mobile World Congress (MWC), της ετήσιας έκθεσης της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών, που προσελκύει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στη Βαρκελώνη, οδήγησε η μαζική αποχώρηση εκθετών λόγω του φόβου για τον κοροναϊό.

Η GSMA, διοργανώτρια αρχή της Mobile World Congress, ανακοίνωσε πως ακυρώνει τη διοργάνωση, που θα λάμβανε χώρα 24-27 Φεβρουαρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις από υπεύθυνους για την υγεία, στην Ισπανία και διεθνώς, πως θα ήταν ασφαλές η έκθεση να γίνει κανονικά.

«Η GSMA ακύρωσε την έκθεση MWC Barcelona 2020 επειδή η παγκόσμια ανησυχία για το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι ανησυχίες για τις μετακινήσεις και άλλες συγκυρίες έκαναν αδύνατη τη διοργάνωσή της» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος John Hoffman, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ανακοίνωση έγινε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της GSMA, μετά την αποχώρηση από την έκθεση σημαντικών εκθετών όπως οι Deutsche Telekom, Vodafone , BT και Nokia.

Η ισπανική Telefonica, μία από τις συμμετέχουσες εταιρείες που δεν είχε ανακοινώσει αποχώρηση, τόνισε πως «κατανοεί την απόφαση της GSMA λόγω της κατάστασης που προκαλεί ο κοροναϊός». και πως πάντα θα στηρίζει τη Βαρκελώνη ως διοργανώτρια πόλη της Mobile World Congress.

Η δήμαρχος της πόλης Άντα Κολάου είχε δηλώσει νωρίτερα πως ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα ηρεμίας» επιμένοντας πως η χώρα ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, ενώ Ισπανοί υπεύθυνοι από τον χώρο της Υγείας επέμεναν πως δεν υπήρχε λόγος να ματαιωθεί η έκθεση.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε και ο ΠΟΥ ενώ η GSMA είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή σε ανθρώπους από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, και είχε ζητήσει από άλλους να αποδείξουν πως δεν είχαν βρεθεί στην Κίνα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την έκθεση.

Δεν κατάφεραν ωστόσο αυτά τα μηνύματα να καθησυχάσουν τους εκθέτες.

Καμία δημοσίευση για προβολή