Ακρίβυναν τα iOS apps στη Βρετανία λόγω στερλίνας

1049

Σε αύξηση των τιμών κατά 25% στo App Store στη Μεγάλη Βρετανία προχωρά η Apple, με στόχο να αντιμετωπίσει την πτώση της στερλίνας που σημειώνεται από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Εφαρμογές που κοστίζουν σήμερα 79 πένες, θα αυξηθούν στις 99 πέννες, σύμφωνα με ειδοποίηση που απέστειλε σήμερα η Apple στους δημιουργούς applications. Εφαρμογές που αυτή τη στιγμή κοστίζουν 2,99 δολάρια στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τώρα θα κοστίζουν 2,99 στερλίνες. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, οι αλλαγές θα λάβουν χώρα εντός επτά ημερών.

Όπως ανέφερε στο Bloomberg, εκπρόσωπος της εταιρείας, οι τιμές στο App Store διαμορφώνονται διεθνώς επί τη βάσει πολλών παραγόντων, μεταξύ αυτών των συναλλαγματικών ισοτιμιών, της φορολογίας κ.ο.κ. Οι παράγοντες αυτοί ποικίλουν από μέρος σε μέρος.

Οι αυξήσεις στο App Store έπονται της μεγάλης επιτάχυνσης του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της στερλίνας. Η Τράπεζα της Αγγλίας δια του διοικητή της, Μαρκ Κάρνεϊ, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να πλήξει τις καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα.

Πάντως, δεν πρόκειται για τη μοναδική ανατίμηση από την Apple. Προηγουμένως, είχε προχωρήσει σε αύξηση της τιμής των προϊόντων hardware, μεταξύ αυτών και του iPhone.