Αισιόδοξος ο κλάδος των telecoms για ανάκαμψη από την πανδημία

28

Αισιοδοξία ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα σημειώσει μια σχετικά γρήγορη ανάκαμψη από την ύφεση, που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας, δηλώνουν επτά στα δέκα στελέχη στην Ευρώπη. Ο κλάδος, που εμφανίζεται πιο αισιόδοξος, είναι αυτός της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας και των βιοεπιστημών.

Ο δεύτερος πιο αισιόδοξος κλάδος είναι οι Τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η ψυχαγωγία, με το 52% των στελεχών να αναμένει μια αρκετά γρήγορη ανάκαμψη στην ευρωπαϊκή οικονομία. Στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο αισιόδοξων κλάδων για ανάκαμψη στην “post-COVID” εποχή είναι αυτός της ασφάλισης, με το 47% να προσβλέπει σε μια αρκετά γρήγορη ανάκαμψη.

Στον αντίποδα των κλάδων, που εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρίσκονται αυτοί της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αεροπορικών εταιρειών/ ταξιδίων/ μεταφορών, με μόλις 7% και 12% των ερωτηθέντων αντίστοιχα να αναμένει ταχεία ανάκαμψη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Accenture, τα στελέχη αναμένουν ότι η γερμανική, οι σκανδιναβικές και η βρετανική οικονομία θα ανακάμψουν ταχύτερα από την ύφεση, ενώ θα ακολουθήσουν οι οικονομίες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η έρευνα (Bold Moves in Tough Times) υποδεικνύει, στο μεταξύ, τους κρίσιμους τομείς, στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για να καλύψουν το χάσμα ανταγωνιστικότητας με τους εταίρους τους από τη Β. Αμερική και την Ασία.