40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Walkman της Sony

903

Πριν από 40 χρόνια ακριβώς, την 1η Ιουλίου 1979 η Sony κυκλοφορεί μια από τις συσκευές που φέρνει παγκόσμια επανάσταση, το Walkman.

Η γέννηση του Walkman οφείλεται στον ίδιο τον ιδρυτή της Sony, Μασάρου Ιμπούκα. Ο Ιμπούκα ως μεγάλος λάτρης της κλασικής μουσικής, θέλει να ακούει τα αγαπημένα του κομμάτια όταν ταξιδεύει και η φορητή συσκευή «TC-D5» που παίζει μουσική και ηχογραφεί σε κασέτα (και προτιμάται ιδιαίτερα από τους δημοσιογράφους), δεν τον εξυπηρετεί στις μετακινήσεις του λόγω του μεγάλου μεγέθους.

Ο Μασάρου Ιμπούκα λοιπόν ζητά από τους υπαλλήλους του να φτιάξουν μια μικρότερη και ελαφρύτερη συσκευή η οποία παράλληλα θα είναι οικονομικά προσιτή στο ευρύ κοινό, επιτρέποντας στον καθένα να ακούει εύκολα τη μουσική του όπου θέλει. Οι μηχανικοί της Sony υλοποιούν την ιδέα του Ιμπούκα, αφαιρώντας τη δυνατότητα της ηχογράφησης και δημιουργώντας το μοντέλο «TPS-L2» ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας «Walkman».

Σε χρόνο-ρεκόρ η αγορά του Walkman έγινε ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, καθώς τα χνάρια της Sony ακολούθησαν και άλλες γνωστές εταιρείες όπως οι Toshiba, Panasonic, Aiwa που λάνσαραν με τη σειρά τους τα δικά τους Walkman.