ZTE Blade V

64

Αποκλειστικά στη Wind θα βρείτε το νέο οικονομικό Android smartphone με τετραπύρηνο επεξεργαστή και μπαταρία 1.800 mAh, μεταξύ άλλων, μόνο στα 159 ευρώ!

Η ZTE σε συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων της Wind κάνει πραγματικότητα την πολιτική της για κυκλοφορία smartphone με πολύ ικανοποιητικά χαρακτηριστικά σε πολύ προσγειωμένες τιμές. Πλέον, δεν χρειάζεται να δώσετε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να αποκτήσετε ένα smartphone με Android λειτουργικό και σημαντικά χαρακτηριστικά, ικανά να ανταγωνιστούν πολλά μοντέλα της ίδιας κατηγορίας αλλά υψηλότερης τιμής!

Design

Εξωτερικά, το Blade V της ZTE δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, αλλά με την οθόνη των 4 ιντσών έχετε ένα κινητό τηλέφωνο αφής με νορμάλ διαστάσεις (126 x 64 x 10.9 χιλ.) και χαμηλό βάρος – δεν ξεπερνά τα 130 γραμμάρια. Οι γωνίες του είναι στρογγυλεμένες, ενώ ο συνδυασμός του μαύρου πλαισίου που αγκαλιάζει την οθόνη και της πίσω πλευράς σε σκούρο μπλε προσφέρει μια όμορφη χρωματική εναλλαγή.

Στην πίσω πλευρά, η κάμερα συνοδεύεται από το φλας τύπου LED, ενώ κάτω δεξιά υπάρχουν δύο σχισμές για τα ηχεία της συσκευής. Στο πάνω μέρος αλλά και στα πλαϊνά, εκτός από το πλήκτρο ενεργοποίησης, υπάρχει η θύρα για τα ακουστικά και η είσοδος για την κάρτα μνήμης microSD.

Multimedia

Η οθόνη αφής του Blade V είναι των 4 ιντσών, μέγεθος που θεωρούμε ότι είναι αρκετό για να στέλνετε mail ή να παρακολουθείτε το YouTube, με τεχνολογία IPS για 16 εκατ. χρώματα και ανάλυση 800 x 480 pixels. Η κάμερα των 5 megapixels εξασφαλίζει δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής βίντεο, με αυτόματη εστίαση για καλύτερο κεντράρισμα και γεωγραφικό προσδιορισμό (geotagging) για να δίνετε γεωγραφικές πληροφορίες στις λήψεις σας. Υπάρχει και μπροστινή κάμερα με ανάλυση VGA (όπως συνήθως) για πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Όσον αφορά τη RAM τη συσκευής, αγγίζει το 1 GB και σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1.2 GHz δεν πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην επεξεργασία των εφαρμογών που θα «τρέχει» η συσκευή. Ο δε αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 4 GB και μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών microSD έως 32 GB – εξασφαλίζοντας έτσι πλούσιο χώρο για να αποθηκεύετε τα αρχεία σας. Τέλος, η μπαταρία των 1.800 mAh, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί από την εταιρεία οι χρόνοι ομιλίας και αναμονής, μας προδιαθέτει θετικά πως δεν θα χρειαστούμε πάνω από μία φόρτιση την ημέρα, ακόμη και αν το χρησιμοποιούμε εντατικά.

Συνδεσιμότητα

Το Blade V είναι 3G, δηλαδή υπόσχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες download στα 7,2 Mbps και upload στα 5,76 Mbps, το οποίο σημαίνει ότι στο GPS θα έχει αρκετά γρήγορη εμφάνιση σημείο στον χάρτη ή και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google. Όπως είναι το Play Store με τις χιλιάδες εφαρμογές ή οι χάρτες Google Maps. Χάρη στο λειτουργικό, Android 4.1 Jelly Bean, δύσκολα θα βρείτε κάποια εφαρμογή που δεν θα «τρέχει», ενώ με τα Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, αποκτάτε ασύρματη συνδεσιμότητα σε τοπικά δίκτυα, δίνετε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε άλλους και συνδέεστε με άλλες οπτικοακουστικές συσκευές με την ίδια τεχνολογία για διαμοιρασμό δεδομένων.

 

Άποψη

Αν ήταν 4G στην ίδια τιμή, θα το αγοράζαμε με την πρώτη! Ακόμη και έτσι όμως, διαθέτει πολύ δυνατό επεξεργαστή, ικανοποιητική κάμερα, μεγαλούτσικη οθόνη και μπαταρία για αρκετή αυτονομία. Και όλα αυτά σε μια τιμή που κυκλοφορούν άλλα κινητά με τα μισά χαρακτηριστικά. Από κάθε άποψη, μάλλον θα ακολουθήσει τη θετική πορεία και των άλλων οικονομικών smartphones της Wind.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: GSM 900/1800/1900, HSDPA 900/2100, ταχύτητα download HSDPA 7,2 Mbps, ταχύτητα upload HSUPA 5,76 Mbps

Οθόνη: Πολλαπλής αφής 4’’, IPS και capacitive, ανάλυση 480 x 800 pixels, πυκνότητα 233 ppi, 16 εκατ. χρώματα

Κάμερα: 5 megapixels, 2.592 х 1.944 pixels, autofocus, LED flash, geotagging (γεωγραφικός προσδιορισμός), (δευτερεύουσα) VGA ανάλυση για βιντεοκλήσεις

Μνήμη: RAM 1 GB, αποθηκευτικός χώρος 4 GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως 32 GB

Λειτουργικό σύστημα: Android Jelly Bean 4.1

Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon quad-core χρονισμένος στα 1.2 GHz

Μπαταρία: 1.800 mAh

Άλλα χαρακτηριστικά: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, FM radio, GPS με υποβοήθηση δέκτη A-GPS

Διαστάσεις: 126 x 64 x 10,9 χιλ.

Βάρος: 130 γρ.

Τιμή: 159 ευρώ