Ζητείται νομικός σύμβουλος για τη Romtelecom

74

Τέσσερις συνολικά εταιρείες διεκδικούν τη θέση νομικού συμβούλου της ρουμανικής κυβέρνησης για την πώληση του 45,99% της Romtelecom. Το συμβόλαιο, το οποίο θα υπογραφεί με την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο του συμβούλου, θα έχει διετή ισχύ και η αξία του εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 29.000 έως 113.000 ευρώ περίπου.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρουμάνοι επιχειρούν να πωλήσουν το ποσοστό που εξακολουθεί να κατέχει το κράτος στην εταιρεία. Η προηγούμενη απόπειρα είχε γίνει τρία χρόνια νωρίτερα, αναφέρει δημοσίευμα του euro2day.gr.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που είχε γίνει τότε υπήρξαν επαφές μεταξύ της ρουμανικής κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ο ΟΤΕ να εξαγοράσει το ποσοστό αυτό, καθώς είναι ο κάτοχος των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας.

 

Ωστόσο οι δύο πλευρές δεν ήλθαν σε συμφωνία αφού η διαφορά στην αποτίμηση της αξίας του 45,99% ήταν χαώδης. Το ρουμανικό Δημόσιο είχε τοποθετήσει τον πήχη για την πώληση του 46% στο 1 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις από την πλευρά του ΟΤΕ τοποθετούσαν την αξία του ποσοστού περίπου στα 300 εκατ. ευρώ.