Χρήσιμες εφαρμογές για τους γονείς

85

Μισητές για τα παιδιά…

Πέντε εφαρμογές (applications) που επιτρέπουν στους γονείς να επικοινωνούν με τους καθηγητές των παιδιών τους και να ενημερώνονται τόσο για τις επιδόσεις τους (βαθμολογία) όσο και για τη γενική συμπεριφορά τους.

Είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική των γονέων στο εξωτερικό (όχι τόσο στην Ελλάδα, προς το παρόν) καθώς είναι ζωτικής σημασίας η καλύτερη επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών με στόχο τον έλεγχο της πορείας και συμπεριφοράς των παιδιών στη σχολική τάξη. Μάλιστα, από την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί περιστατικά που οι γονείς αμφισβήτησαν τους δασκάλους για τις μεθόδους τους, ενώ η έκταση που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό το θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την πρόταση να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για τη γονιμότερη επικοινωνία γονέων-εκπαιδευτικών-παιδιών.

bambizo

bambizo Για iOS/Android, δωρεάν

Γονείς του κόσμου, ενωθείτε! Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει την αποστολή άμεσου και επείγοντος μηνύματος μέσω του οποίου ο γονιός μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους γονείς της τάξης, σχηματίζοντας μια μικρή κοινότητα που τους επιτρέπει να μοιράζονται συγκεκριμένες πληροφορίες. Η υπηρεσία είναι χρήσιμη για τους γονείς που επιθυμούν να συνεργάζονται για να προγραμματίζουν καλύτερα τις δραστηριότητες των παιδιών τους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις σχολικές εργασίες, και τα σχολικά δρώμενα.

http://bambizo.com/Landing/index.html

classdojo

ClassDoJo Για iOS/Android, δωρεάν

Μέχρι τώρα, 35 εκατομμύρια downloads.Το ClassDoJo  βοηθά τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν γρήγορα και εύκολα τη συμπεριφορά των μαθητών τους στη σχολική αίθουσα. Ένα στο δύο σχολεία στην Αμερική κάνουν χρήση της εφαρμογής, μέσω της οποίας καταγράφονται και αποθηκεύονται δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών. Μέσω της εφαρμογής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιραστούν τα δεδομένα με τους γονείς και τους διευθυντές.  Έπειτα οι καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά των μαθητών στις τάξεις με θετικό τρόπο, ενώ οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την πρόοδο του παιδιού τους στο σχολείο.

https://www.classdojo.com/

 

edmodo-app

Edmodo Για iOS/Android, δωρεάν

Επικοινωνία καθηγητών-μαθητών με παραγωγικό τρόπο. Η υπηρεσία Edmodo επιτρέπει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσω γραπτών μηνυμάτων και οπτικοακουστικών μέσων. Με πάνω από 50 εκατ. χρήστες οι κοινωνικές πλατφόρμες  για την εκπαίδευση φαίνεται πως αρχίζουν να αποκτούν ένα φανατικό κοινό, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη δυναμική και αποτελεσματικότητά τους συνάπτοντας συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια.

https://www.edmodo.com/mobile

pupilasset

Pupil Asset Για iOS/Android, δωρεάν

Όταν οι καθηγητές μελετούν την πρόοδο των μαθητών. Με τη νέα υπηρεσία Pupil Asset δίνεται πλέον η δυνατότητα στους γονείς να ελέγξουν τη συμμετοχή, συμπεριφορά  και την πρόοδο των παιδιών σε βασικά μαθήματα, αλλά και τις τρέχουσες και παρελθοντικές εκθέσεις του σχολείου. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν πληροφορίες σχετικά με το παιδί τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

http://www.pupilasset.com/parents-app.html

remind

Remind Για iOS/Android, δωρεάν

Πλήρης γραπτή επικοινωνία. Η συγκεκριμένη δημοφιλής εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει ένα κείμενο σε μαθητές και σε γονείς με μία αποστολή και δωρεάν. Στα «συν» της εφαρμογής συγκαταλέγεται η δυνατότητα του χρήστη να στείλει φωνητικά μηνύματα και εικόνες. Επίσης, υπάρχει η επιλογή επισύναψης εγγράφων, αρχείων PDF, αλλά και έλεγχος για το ποιος από τους παραλήπτες έχει διαβάσει το μήνυμα.

https://www.remind.com/