Xiaomi Redmi Note 4: Σκληρός ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία

582

Η οθόνη Full HD IPS των 5,5 ιντσών, o δεκαπύρηνος επεξεργαστής με 3 GB RAM, το εξαιρετικό ηχείο και η υποστήριξη δικτύων 4G LTE, θα σου προσφέρουν μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία χρήσης.

Η εταιρεία Xiaomi κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κάτι που πολύ λίγες εταιρείες έχουν καταφέρει: Να προσφέρει υψηλής ποιότητας smartphones σε προσιτές τιμές, αλλά και να τύχει ευρείας ανταπόκρισης από τους καταναλωτές. Για όσους αναζητούν μια οικονομική λύση σε 4G smartphone που να είναι dual SIM και να ενσωματώνει δυνατότητες όπως η λειτουργία του δακτυλικού αποτυπώματος για περισσότερη ασφάλεια, η Xiaomi προτείνει το Redmi Note 4.

Design
Το Xiaomi Redmi Note 4 έχει κατασκευή από αλουμίνιο, ενώ στην πρόσοψη έχουμε 2.5D γυαλί, ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Σχεδιαστικά θυμίζει το Mi 5s, σε μεγαλύτερο μέγεθος και με μικρότερες καμπύλες στο πίσω μέρος. Η αίσθηση στο χέρι είναι άριστη, καθώς είναι αρκετά άνετο. Το χρυσό χρώμα του ειδικά είναι ιδιαίτερα όμορφο, ενώ θα το βρούμε σε μαύρο, γκρι και μπλε. Γενικά η εμφάνισή του είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ειδικά για συσκευή αυτής της τιμής.

Multimedia
Το Redmi Note 4 έχει IPS LCD οθόνη 5,5 ιντσών και ανάλυσης 1.080p. Η οθόνη παράγει 401ppi πυκνότητα σε pixels, προσφέροντας αρκετή οξύτητα στην εικόνα. Η τεχνολογία της οθόνης μάς προσφέρει πολύ καλές γωνίες θέασης, ενώ τα χρώματά της είναι αρκετά ρεαλιστικά και ζωντανά. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι αρκετή για άνετη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Σε γενικές γραμμές έχουμε μια πολύ καλή οθόνη, ικανή να ευχαριστήσει το κοινό που στοχεύει σε αυτή την κατηγορία τιμής και επιδόσεων.

Στο θέμα του ήχου έχουμε ένα μονοφωνικό ηχείο, δεξιά από τη θύρα microUSB. Η ποιότητά του είναι σε καλά επίπεδα, με ικανοποιητικά μπάσα. Η ένταση είναι αρκετή για να μας επιτρέψει να απολαύσουμε το περιεχόμενό μας. Στο σύνολο ο ήχος είναι καλός, για να καλύψει τις καθημερινές μας ανάγκες, ενώ, αν θέλουμε ακόμα καλύτερη ποιότητα, ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα μας δώσει τη λύση.

Το Xiaomi Redmi Note 4 διαθέτει κάμερα 13 megapixels στο πίσω μέρος της συσκευής και 5 megapixels στην πρόσοψη της συσκευής. Φωτογραφικά η κάμερα είναι ταχύτατη, ακόμα και με χρήση HDR. Στο θέμα της ποιότητας έχουμε μία από τις πολύ δυνατές συσκευές για την τιμή της, με ικανοποιητικές επιδόσεις όταν ο φωτισμός είναι καλός. Σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού έχουμε μια «παστέλ» αίσθηση, όμως μιλάμε για πιο ακραίες περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές για μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, η κάμερα θα ικανοποιήσει την πλειονότητα του αγοραστικού κοινού.
Η εμπρόσθια κάμερα έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα και είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες μας για selfies και βιντεοκλήσεις.
Στο θέμα του βίντεο, η πίσω κάμερα τραβάει 1.080p, ενώ η εμπρόσθια περιορίζεται στα 720p. Η ποιότητα του βίντεο είναι σε καλά επίπεδα για την κατηγορία του, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επιδόσεις
Τεστάραμε τη συσκευή για αρκετό καιρό. Όλο αυτό τον καιρό δεν παρατηρήσαμε ίχνος lag και καθυστερήσεων. Τα πάντα ανοίγουν ταχύτατα και ακαριαία. Το στήσιμο της συσκευής ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τις επιδόσεις, αλλά και ο δεκαπύρηνος Helio X20, που είναι πολύ δυνατός.
H μπαταρία των 4.100 mAh είναι σίγουρο πως δεν θα σας αφήσει χωρίς ενέργεια μέσα στη μέρα. Μάλιστα θα σας δώσει και δεύτερη μέρα σχετικά άνετα, ενώ κάποιες φορές που κάναμε πιο φυσιολογική χρήση είδαμε την συσκευή να μπαίνει στην πρίζα στα τέλη της τρίτης μέρας.

Αξίζει;
Η οθόνη του είναι πολύ καλή, ο ήχος του ικανοποιητικός και η κάμερά του άριστη για τα χρήματά του. Η αυτονομία του είναι υποδειγματική και στο σύνολό του μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι χρεώνουν άλλες εταιρείες, ώστε να προσφέρουν λιγότερα σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή…

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Συνδεσιμότητα: 3G/4G, Wi-Fi, Bluetooth
Οθόνη: πολλαπλής αφής 5,5″ Full HD IPS, ανάλυσης 1.920 x 1.080 pixels, πυκνότητας 401 ppi
Κάμερα: (κύρια) 13 megapixels, δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής βίντεο 1.080p, (εμπρόσθια) 5 megapixels με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 720p
Μνήμη: RAM 3 GB, αποθηκευτικός χώρος 32 GB, επεκτάσιμος μέσω microSD
Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow
Επεξεργαστής: δεκαπύρηνος Mediatek Helios X20, χρονισμένος στα 2,1 GHz
Αυτονομία: μπαταρία 4.100 mAh, έως 31 ώρες χρόνος ομιλίας
Διαστάσεις: 151 x 76 x 8 χιλ.
Βάρος: 175 γρ.
Τιμή: 250 ευρώ