Windows Phones by Vodafone (ά μέρος)

135

Τα Samsung Omnia W, HTC Titan και HTC Radar είναι τα νεότερα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone που διαθέτει η Vodafone από τα καταστήματά της.

Η επιλογή εφαρμογών από το Marketplace, ο Internet Explorer 9, αλλά και ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο Skydrive είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν αυτές οι συσκευές.

Samsung Omnia W

Όταν η Samsung και το Windows Phone 7.5 συναντήθηκαν δημιούργησαν το Samsung Omnia W, ένα smartphone με κομψό design, μεγάλη οθόνη Super AMOLED, ισχυρό επεξεργαστή, τον Internet Explorer 9 Mobile και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια δυνατή επιλογή στα «έξυπνα» τηλέφωνα.

Το Samsung Omnia W είναι ένα από τα νεότερα smartphones που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά ανταγωνιστικά με αυτά των περισσότερων προϊόντων της ίδιας κατηγορίας, και μάλιστα σε αντικειμενικά επιθετική τιμή: 300 ευρώ, πολύ χαμηλότερα βέβαια με κάποιο πρόγραμμα της Vodafone.

Design

Ξεκινώντας από τον τομέα του σχεδιασμού, το Omnia W είναι ελαφρύ (115 γρ.), με ρεαλιστικές διαστάσεις και ωραία μαύρη κατασκευή. Δηλαδή, πολύ απλά, είναι ένα κινητό που αν και «γεμίζει» την παλάμη του χεριού, δεν είναι ογκώδες και άχαρο. Μάλιστα η μεγάλη και φωτεινή οθόνη που συνδυάζεται με το γυαλιστερό πλαίσιο της συσκευής, αναδεικνύει ακόμη πιο πολύ τα χρώματα της εικόνας.

Multimedia

Προχωρώντας στον οπτικοακουστικό τομέα, συναντούμε την οθόνη των 3,7 ιντσών, περίπου 16 εκατομμυρίων χρωμάτων και τεχνολογίας Super AMOLED. Δηλαδή τα χρώματα και η φωτεινότητα αναδεικνύονται πολύ έντονα και καθαρά χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που εξασφαλίζει ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια και ζωντάνια στην εικόνα. Προσθέστε και την πολύ καλή απόκριση, δηλαδή την «αντίδραση» της οθόνης στις εντολές των δαχτύλων.

Στο θέμα της κάμερας η ανάλυση αγγίζει τα 5 megapixels και τα 2.592 x 1.944 pixels, από την οποία δεν απουσιάζουν το φλας, η εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο καθώς και η καταγραφή καλής ποιότητας φωτογραφιών. Η εσωτερική μνήμη φτάνει τα 8 GB, ενώ χάρη στην μπαταρία των 1.500 mAh, η συσκευή εξασφαλίζει σε GSM δίκτυο 14 ώρες χρόνο ομιλίας και 490 ώρες χρόνο αναμονής.

Συνδεσιμότητα

Στο θέμα της προσβασιμότητας και του διαδικτύου, το Samsung Omnia W εγγυάται πρόσβαση σε 3G με υψηλές ταχύτητες «ανεβάσματος» και «κατεβάσματος» αρχείων και δεδομένων (HSDPA). Κάτι φυσικά που θα σας διευκολύνει πάρα πολύ στην είσοδο και στην περιήγηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην καρδιά του κινητού χτυπά η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά της Microsoft, το Windows Phone 7.5, ή αλλιώς Mango, το οποίο περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες όπως: τη δημιουργία ringtones με αρχεία MP3 και WMA, τη χρήση των διαθέσιμων voicemails, την επέκταση της διάρκειας της μπαταρίας, την περιήγηση στο web με φωνητικές εντολές, την κοινωνική σας δικτύωση με ένα κουμπί, την ομαδοποίηση των επαφών σας, περισσότερους τρόπους κοινοποίησης, εκτέλεση πολλών εργασιών και εφαρμογών, περισσότερες ενημερώσεις για τις εφαρμογές σας, τοπική ανίχνευση σε χάρτη για σημεία ενδιαφέροντος, κοινοποίηση βίντεο και προσθήκη ετικέτας σε βίντεο, λίστες αναπαραγωγής των μουσικών σας αρχείων, καθώς και υπηρεσίες Office (συγχρονισμός με το SkyDrive, βελτιώσεις στο Excel, ενσωμάτωση του Office 365, λίστες εργασίες του OneNote). Αυτά σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή των 1.4 GHz προσφέρουν ένα κινητό με γρήγορες ταχύτητες και επεξεργασία δεδομένων.

Άποψη

Το Samsung Omnia W είναι ένα από τα λίγα smartphones που καταφέρνουν να συνδυάσουν τόσο αρμονικά οτιδήποτε καινούργιο φέρνει η τεχνολογία. Μπορείτε να το αποκτήσετε και δωρεάν με τα προγράμματα Unlimited 125 και 175.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: GSM/HSDPA/GPRS (3,5 G)

Οθόνη: Αφής 3,7’’, Super AMOLED, 16.000.000 χρωμάτων

Κάμερα: 5 megapixels, ανάλυση 2.592 x 1.944 pixels, φλας, εγγραφή-αναπαραγωγή βίντεο

Μνήμη: 8 GB

Χρόνος ομιλίας: 14 ώρες (GSM)

Χρόνος αναμονής: 490 ώρες (GSM)

Άλλα χαρακτηριστικά: Windows Phone 7.5 Mango, επεξεργαστής 1.4 GHz, Bluetooth, WiFi, FM radio, GPS χάρτες, μπαταρία λιθίου 1.500 mAh

Διαστάσεις: 115,9 x 58,8 x 10,9 χιλ.

Βάρος: 115 γρ.

Τιμή: 300 ευρώ

 

…συνέχεια β΄μέρος