Βουτιά στο παρελθόν στη νέα έκθεση του μουσείου της Porsche

190

Η Porsche θέλησε να δώσει στους φίλους της εταιρίας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εσωτερικές εργασίες που γίνονται με την νέα έκθεση “Roadbook. The Porsche Museum on the road around the world”. Τα εκθέματα του μουσείου δεν μένουν μόνο εκεί αλλά εκτίθενται και στον υπόλοιπο κόσμο, δίνοντας για πρώτη φορά στο κοινό την δυνατότητα να μάθουν πράγματα που αφορούν από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των οχημάτων, την προετοιμασία περιήγησης τους αλλά και προκλήσεις που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή.

Κάθε χρόνο το μουσείο διαχειρίζεται την αναπαλαίωση πάνω από 200 οχημάτων σε πάνω από 30 χώρες. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες που δείχνουν την μεταφορά και οργάνωση των πολύτιμων αντικειμένων καθώς και πληροφορίες αναφορικά με την τεχνική προετοιμασία τους.

Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι μια 911 του 1996 που φωτογραφήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και στα ποιο σημαντικά αξιοθέατα το 2013. Ακόμα ένα σημαντικό έκθεμα είναι η 911 Carrera RSR που πήρε μέρος στο Targa Florio της Σικελίας, μια 911 SC Targa που είχε πάρει μέρος στο “Top City Classic China Rally” και της 356A 1600 Speedster που ταξίδεψε τις δυτικές ακτές της Αμερικής περνώντας μέρος στο “California Mille”.

Η έκθεση επίσης εξηγεί την λογική πίσω από το μουσείο της Porsche. Κάθε βδομάδα τα εκθέματα αλλάζουν, σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας εξάπλωσης του μουσείου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν διαφορετικές παραστάσεις. Αυτή η ζωντάνια και πολυμορφία είναι που κάνει το μουσείο της Porsche ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για να επισκεφθείς. Το έχουμε διαπιστώσει και εδώ στο CapitalAuto όπου κάθε φορά βλέπουμε και κάτι καινούργιο. Η γκάμα ξεκινά από τις αρχές των 1950s με κάθε λογής μοντέλο πολιτικό ή αγωνιστικό, καταλήγοντας στην σημερινή γκάμα.

Πηγή