Vodafone Smart Tab III

106

Δεν χρειάζεται να απελπίζεστε που το αγαπημένο σας tablet κοστίζει όσο ένα μηνιάτικο, καθώς η Vodafone με το μήνυμα «tablets για όλους» προώθησε τη νέα σειρά επιτραπέζιων PC, σε συνδυασμό μάλιστα με συμβόλαια για ακόμη καλύτερες τιμές.

Η Vodafone ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα την κυκλοφορία της σειράς SmartTab III, η οποία περιλαμβάνει δύο συσκευές: μία των 10 ιντσών και άλλη μία των 7 ιντσών. Πρόκειται για ταμπλέτες με τίμια σχέση χαρακτηριστικών-κόστους,καθώς ενσωματώνουν αρκετές σύγχρονες τεχνολογίες σε προσιτές τιμές.

 

Το δεκάρι

Το ένα tablet της σειράς SmartTab III είναι αυτό των 10 ιντσών, που είναι και το μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε αν ήταν επειδή είχαμε καιρό να πιάσουμε καιρό 10 ιντσών tablet, αλλά μας φάνηκε μεγάλο. Το οποίο βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι απολύτως κακό, γιατί μπορεί μια συσκευή 10 ιντσών να θεωρείται μεγάλη, αλλά εξασφαλίζει μεγάλη εικόνα και πιο άνετη, χωρίς να κουράζει δηλαδή, εργασία στον υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, το SmartTab III 10 «φοράει» μια οθόνη 10 ιντσών, τεχνολογίας TFT-IPSγια να μπορείτε να απολαμβάνετε εικόνα ακόμα και από τη γωνία, με ανάλυση 1.280 x 800 για πολύ καλή προβολή των χρωμάτων και των αντιθέσεων, αλλά και 16 εκατ. χρωμάτων. Ως προς την κάμερα, θα βρούμε μία πίσω, την κύρια, των 5 megapixels και άλλη μία μπροστά, τη δευτερεύουσα, των 2 megapixels, με VGAανάλυση για τις βιντεοκλήσεις που θα κάνετε μέσω IP. Η αλήθεια είναι ότι η κάμερα δεν εντυπωσιάζει αλλά ούτε απογοητεύει, αν θέλουμε να κρίνουμε επιεικώς το νέο tablet. Αποτελεί μια καλή επιλογή για γρήγορο ανέβασμα στο διαδίκτυο μιας εικόνας ή ενός βίντεο που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.

Για λειτουργικό υπάρχει το AndroidJellyBean 4.2.2, μία από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις για να παραμετροποιείτε όπως θέλετε τη συσκευή και φυσικά να έχετε πρόσβαση στα Androidapps του Google PlayStore, μεταξύ άλλων. Στο θέμα του επεξεργαστή θα συναντήσουμε έναν τετραπύρηνο, χρονισμένο στα 1,2 GHz, ο οποίος σε συνδυασμό με τη RAMτου 1 GB φαίνεται να δουλεύει καλά, χωρίς να καθυστερεί στις εφαρμογές. Ο αποθηκευτικός χώρος των 16 GB (12 για τον χρήστη) μπορεί να επεκταθεί μέσω microSDέως 64 GB, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο.

Κατά τα άλλα, Wi-Fi, Bluetoothκαι GPS περιλαμβάνουν τη συνδεσιμότητα της συσκευής, ενώ η μπαταρία των 6.350 mAhείναι αρκετή για να κρατήσει «ζωντανό» το tablet σας όλη τη μέρα.

Το Vodafone SmartTab III κοστίζει χωρίς συμβόλαιο 299 ευρώ, αλλά με συμβόλαιο Vodafone Mobile Broadband 10 GB η τιμή πέφτει στα 199 ευρώ.

 

Το εφτάρι

Μαζί με το 10 ιντσών tablet η Vodafone κυκλοφορεί και ένα μικρότερο, των 7 ιντσών, με πολλές λειτουργίες να είναι κοινές με το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του. Δηλαδή δεν υπολείπεται σε τίποτα, μόνο στο μέγεθος…

Το Vodafone SmartTab III 7 λοιπόν είναι ίδιο ακριβώς με αυτό των 10 ιντσών, εκτός από την οθόνη που είναι μικρότερη κατά 3 ίντσες, αλλά έχει την ίδια τεχνολογία (TFT-IPS), προφανώς μικρότερες διαστάσεις, χαμηλότερο βάρος (340 γρ.) και μια μπαταρία 3.500 mAh. Τα άλλα, κάμερα-επεξεργαστής-μνήμη-συνδεσιμότητα, είναι ίδια και απαράλλαχτα. Οπότε ο μόνος λόγος για να προτιμήσετε το tab των 7 ιντσών είναι ο όγκος της συσκευής που θέλετε να κάνετε δική σας.

Το Vodafone SmartTab III 7 χωρίς συμβόλαιο κοστίζει 199 ευρώ, αλλά με συμβόλαιο Vodafone Mobile Broadband 10 GBτο αποκτάτε με 99 ευρώ.

 

Άποψη

Μας άρεσαν και τα δύο tablets επειδή είναι όμορφα σχεδιαστικά, πολύ ελαφριά -μην ξεχάσουμε κάτι πολύ σημαντικό: η Lenovo τα έχει κατασκευάσει και όχι κάποια άγνωστη κινεζική εταιρεία-, με λειτουργικά από τις πρόσφατες εκδόσεις του Android και επεξεργαστές που μας έδειξαν ότι δεν καθυστερούν τη λειτουργία της συσκευής. Αν ήταν να επιλέξουμε κάποια από τα δύο, αυτό θα ήταν το μικρό της παρέας, γιατί είναι πιο βολικό, έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το μεγαλύτερο tab και, φυσικά, χαμηλότερη τιμή.