Video streaming με devolo dLAN® adapters

54

Η βιομηχανία των υπηρεσιών videostreaming ανθεί με το Netflix®, το Watchever® και το AmazonVideo® να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Μάλιστα το 2016 ο αριθμός των χρηστών φαίνεται να αυξηθεί περαιτέρω και μάλιστα σε διψήφια ποσοστά παγκοσμίως (πηγή: Statista 2015). Το ελκυστικό περιεχόμενο, οι χαμηλές τιμές και οι γρήγορες συνδέσεις στο Internet συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών. Τι γίνεται όμως όταν το γρήγορο σήμα του Internet, δεν φτάνει από τον routerστην έξυπνη τηλεόραση ή στο streamingbox; Ο χρήστης απογοητεύεται αφού έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα όπως το stutteringαλλά και εικόνες γεμάτες αντιαισθητικά pixels. H λύση στο πρόβλημα ακούει στο όνομα devolo και τους προσαρμογείς dLAN®.

Οι κινούμενες εικόνες στο Internetυφίστανται εδώ και πολλά χρόνια. Οι χρήστες του Internet μπορούν πλέον να παρακολουθούν από τον καναπέ τους, ανά πάσα στιγμή και με απόλυτη ακρίβεια το περιεχόμενο που θέλουν: Από ένα σύντομο videoclip στο YouTube, μέχρι και μια ταινία που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο blockbuster. Σύμφωνα με μια μελέτη του οργανισμού Bitkom (2016), η πλειοψηφία των χρηστών του Internet χρησιμοποιούν video-on-demand (VOD).

Στην κορυφή της δημοτικότητας βρίσκονται οι βιβλιοθήκες ενημέρωσης γνωστών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και οι υπηρεσίες streaming όπως το Netflix®, το Watchever® και το AmazonVideo®. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το κλαδικό περιοδικό MediaPerspectives σχετικά με την καθημερινή χρήση των μέσων, αποκάλυψε ότι οι νέοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 14 και 29 ετών, προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο και όχι τα παραδοσιακά τηλεοπτικά προγράμματα.

Άριστη ποιότητα μετάδοσης σε 4K και εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια

Για να είναι σε θέση οι χρήστες να παρακολουθήσουν τις νέες υπηρεσίες περιεχομένου, χρησιμοποιούν είτε μια έξυπνη τηλεόραση είτε μια συσκευή streaming, όπως η AppleTV®, το AmazonFireTV® ή το GoogleChromecast®. Το σταθερό streaming4K ή η μετάδοση ultraHDTV μπορεί να επιτευχθεί με ταχύτητα 15 Mbps. Ως εκ τούτου, μια κανονική σύνδεση στο Internetκαι η σωστή συσκευή streaming πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν τα σύγχρονα videoσε μια εντελώς χαλαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Το γρήγορο σήμα Internet συχνά δεν φτάνει πάντα αυτούσιο από τον router στη συσκευή streaming, αφού στην πορεία, μειώνεται η ένταση και αυτό έχει αρνητική επίπτωση στη συνεχή ροή της συσκευής streaming. Το αποτέλεσμα είναι το βίντεο που παρακολουθούμε να μην είναι πλέον διασκεδαστικό, αφού οι εικόνες «τρέμουν» και δημιουργείται και το φαινόμενο της δημιουργίας pixel. Η devolo προσφέρει την τέλεια λύση για το πρόβλημα αυτό με τη χρήση των dLAN® Powerlineadapters, όπου η σύνδεση Internetέρχεται απευθείας και χωρίς διακοπές, μέσω της γραμμής ρεύματος.

Internet σε κάθε πρίζα: Είναι τόσο εύκολο!

Με την devoloόλα γίνονται απλά. Βγάζουμε τον πρώτο προσαρμογέα devolodLAN® από το κουτί και τον τοποθετούμε σε μια ελεύθερη πρίζα κοντά στον router. Τον συνδέουμε με το router μέσω του καλωδίου Ethernet. Στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο προσαρμογέα σε μια ελεύθερη πρίζα και τον συνδέουμε είτε μέσω καλωδίου Ethernet ή ασύρματα στην έξυπνη τηλεόραση ή στη συσκευή streaming. Έτοιμη η γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο Internetαπό την πρίζα σε κάθε χώρο του σπιτιού, από το υπόγειο playroomμέχρι τη σοφίτα. Οι πρακτικοί προσαρμογείς δικτύου devolo, χρησιμοποιούν τη γραμμή ρεύματος σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου και ως εκ τούτου μετατρέπουν κάθε πρίζα σε ένα σημείο πρόσβασης στο Internet – για τέλειο streamingμέσα από  μια έξυπνη τηλεόραση, ή ένα streamingboxκαι με την ασύρματη λειτουργία για όλες τις φορητές συσκευές.

Πώς να αποκτήσετε μέγιστο σήμα ακόμα και από μία κακή γραμμή

Ένα υψηλό εύρος ζώνης είναι σημαντικό ακόμη και σε λιτές καλωδιώσεις. Ως εκ τούτου, οι προσαρμογείς devolo διαθέτουν μια σειρά από αποκλειστικές και πατενταρισμένες τεχνολογίες όπως η devolorange+, με ενσωματωμένα αντιπαρασιτικά φίλτρα καθώς και τακτικές αναβαθμίσεις firmware. Οι προσαρμογείς της σειράς 1200 επιτυγχάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και εγγυώνται σταθερό εύρος ζώνης για αδιάλειπτο streaming4K, κατά μέσο όρο σε πάνω από το 90% όλων των διαθέσιμων πριζών.

Κορυφαία αποτελέσματα για τη σειρά dLAN® 1200

Όσοι θέλουν να είναι σίγουροι για το συνεχές και αδιάλειπτο streaming ή για άλλες εφαρμογές που απαιτούν συγκριτικά υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, θα πρέπει να βασίζονται στην τελευταία γενιά των προσαρμογέων devolodLAN®: devolodLAN® /1200+ ή dLAN® 1200+ WiFiac που ενσωματώνουν κορυφαίες τεχνολογίες dLAN® Powerline. Οι δύο προσαρμογείς διατίθενται από ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων ως ένα πρακτικό σετ εκκίνησης για την αρχική δημιουργία ενός δικτύου Powerline ή ως μεμονωμένοι προσαρμογείς για την επέκταση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης. Ο προτεινόμενες τιμές λιανικής για το starterkitείναι αντίστοιχα 139.90 ευρώ και 189,90 ευρώ και για τους μεμονωμένους προσαρμογείς 74,90 ευρώ και 129,90 ευρώ αντίστοιχα. Όλα τα προϊόντα devoloκαλύπτονται από τριετή εγγύηση.