Τρεις νέοι φακοί A-mount στη συλλογή της Sony

49

Η Sony εμπλουτίζει τη σειρά των εναλλάξιμων φακών A-mount με τρία νέα μοντέλα, ώστε να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της φωτογραφίας, καθώς και τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο φακός 70-400mmF4-5.6 GSSMII και οφακός CarlZeissPlanarT* 50mmF1.4 ZASSM συμπληρώνουν τις εντυπωσιακές δυνατότητες απεικόνισης της full-frame φωτογραφικής μηχανήςα99 SLT (με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέφτη) της Sony. Ο φακός DT 18-55mmF3.5-5.6 SAMII είναι ένας ελαφρύς, compact φακός μεζουμ3x, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με τις φωτογραφικές μηχανές A-mountμε αισθητήρες APS-C.

Επιπλέον, η Sonyπαρουσιάζει ένα compact νέο φλας, που  τοποθετείται πάνω στη μηχανή, και ένα ενσύρματο τηλεχειριστήριο, που είναι ιδανικό για προχωρημένες φωτογραφίες.

 

Τηλεφακός ζουμ 70-400mmF4-5.6 GSSMII

Η σειρά των φακώνGτηςSonyισχυροποιείται, για το 2013, με τον ανανεωμένο φακό70-400mmF4-5.6 GSSMII. Αποτελεί ιδανική επιλογή για λήψεις σκηνών στην φύση και σε αθλητικές εκδηλώσεις, αυτός ο αναβαθμισμένος σούπερ τηλεφακός ζουμ προσθέτει στην εξαιρετική απόδοση του προκάτοχού του διαθέτοντας βελτιωμένα οπτικά και ταχύτερη αυτόματη εστίαση με μεγαλύτερη απόκριση. Χάρη στο νέο κύκλωμα μονάδας οδήγησηςLSI, η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης τουSSM (SuperSonicWaveMotor) είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από πριν. Μαζί με τη βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης, ο αναβαθμισμένος φακός είναι, πλέον, ακόμα πιο κατάλληλος για λήψη φωτογραφιών και βίντεοfullHDαντικειμένων που κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα.

 

Μπορεί ο οπτικός σχεδιασμός του να αντλείται από μοντέλα της προηγούμενης γενιάς, αλλά αυτός ο φακός νέας γενιάς διαθέτει φίλτροNanoARεπάνω σε οπτικές επιφάνειες, που έχει αναπτύξει ηSony. Με περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα συμβατικά φίλτρα κατά της αντανάκλασης, αυτή η προηγμένη τεχνολογία μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) για εικόνες με εξαιρετικά υψηλή αντίθεση.

 

Φακός Carl Zeiss Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM

ΟνέοςφακόςPlanar T* 50mm F1.4 ZA SSMπροστίθεταιστησειράτωνήδηυπαρχόντωνφακώνεξαιρετικούμήκουςA-mount της Carl Zeiss, Distagon 24mm, Planar 85mm καιSonnar 135mm. Με σταθερό εστιακό μήκος 50mmκαι ιδιαίτερα φωτεινό διάφραγμαF1.4, αυτός ο έξοχος φακός αποτελεί ιδανική επιλογή για πορτρέτα με υψηλή ποιότητα και λήψεις με χαμηλό φωτισμό.

 

Ο ολοκαίνουργιος οπτικός σχεδιασμός, χάρη στα 8 στοιχεία σε 5 ομάδες, με δυο ασφαιρικά στοιχείαπου διαθέτει, βελτιστοποιείται για να προσφέρει υπέροχα αποτελέσματα με τη full-frameφωτογραφική μηχανή α99 τηςSony. Η απαράμιλλη μεγάλη ισχύς και η αντίθεση σε όλα τα διαφράγματα συνδυάζονται με την ομαλή, αθόρυβη αυτόματη εστίαση και το πίσω σύστημα εστίασης, που διατηρεί το ίδιο μήκος σώματος του φακού κατά την αυτόματη εστίαση. Χάρη στην αντοχή του στη σκόνη και την υγρασία, σε προκαλεί να τον χρησιμοποιήσεις σε ένα μεγάλο εύρος από εφαρμογές εξωτερικής λήψης.

 

Φακός DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II

Με σχεδιασμό δεύτερης γενιάς,  αυτός ο νέος φακός διαδέχεται το δημοφιλή φακόDT 18-55mmF3.5-5.6 SAM, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2011. Ο ελαφρύς, compactφακός με ζουμ 3xκαλύπτει ένα χρήσιμο εύρος εστιακού μήκους, από ευρυγώνιο 18mmμέχρι standard 55mm (εύρος φωτογραφικής μηχανής ισοδύναμο με 35mm:27-82,5 mm). Ενώ διατηρεί τον ίδιο μηχανισμό ομαλής αυτόματης εστίασης (SAM) με τον προκάτοχό του, χάρη στα πρόσφατα σχεδιασμένα πίσω στοιχεία του φακού, επιτυγχάνει μείωση του φαινομένου αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), ενώ τα μηχανικά στοιχεία έχουν αναβαθμιστεί για μια πιο θετική και άνετη λειτουργία.

 

Νέα εξαρτήματα για φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες τηςSony

Το νέο φλας HVL-F20M, που εξοικονομεί χώρο και είναι εύκολο στη μεταφορά, προορίζεται για φωτογραφικές μηχανές με τεχνολογίαMultiInterfaceShoeκαι είναι ιδανικό για να φωτίζει πορτρέτα, εσωτερικούς χώρους και σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Ας μην σας ξεγελά, όμως, το μικρό του μέγεθος, διαθέτει επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως ασύρματο έλεγχο για εύχρηστες πολλαπλές ρυθμίσεις φλας, απλή λειτουργίαbounceκαι αντιστάθμιση για τη λειτουργίαAutoWhiteBalance, για ισορροπία του λευκού με πιο ακριβή και φυσική εμφάνιση. Είναι τόσο εύκολο να το χρησιμοποιείτε! Απλώς σηκώστε την κεφαλή του φλας για να ανάψει… και μετά χαμηλώστε τογια να το σβήσετε, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

 

Το ενσύρματο τηλεχειριστήριο RM-VPR1διαθέτει εύχρηστα κουμπιά ελέγχου για το ζουμ και την έναρξη/διακοπή λήψης βίντεο, είναι επίσης συμβατό με την ολοένα αναπτυσσόμενη σειρά των μοντέλων ‘α’ A-mountκαιE-mount, Cyber-shot™ και τις βιντεοκάμερεςHandycam®, που διαθέτουν την εύχρηστη διασύνδεσηMultiTerminal. Περιλαμβάνει, επίσης, μια λειτουργία κλειδώματος κλείστρου, η οποία είναι ιδανική για λήψεις με λειτουργία bulbμεγάλης έκθεσης με φωτογραφικές μηχανές ‘α’. Το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνει δυο καλώδια. Το ένα χρησιμοποιείται με φωτογραφικές μηχανές/βιντεοκάμερες μεMultiTerminal, ενώ το άλλο διευκολύνει την απελευθέρωση κλείστρου στις φωτογραφικές μηχανές ‘α’ A-mount, που περιλαμβάνουν μόνο ένα τηλεχειριστήριο.

 

Ανατρέξτε στην τοποθεσία http://www.sony.co.uk/hub/lenses για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους νέους φακούς και τα αξεσουάρ.

 

Οι νέοι φακοί και τα αξεσουάρ θα διατίθενται στην αγορά από τον Μάρτιο του 2013.