Τρεις επιλογές για τη Cyta Hellas

62

Τρεις επιλογές εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο της Cyta για το μέλλον και την πορεία της Cyta Hellas.

Ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό της Cyta, ο πρόεδρος της Cyta, Χρίστος Πατσαλίδης, σημείωσε ότι στο νέο παιχνίδι των τηλεπικοινωνιών ο οργανισμός εξετάζει όλες τις επιλογές για τη Cyta Hellas.

 

Είτε θα έχει αυτόνομη πορεία είτε θα συγχωνευτεί με ανταγωνιστές της είτε θα βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, είπε, επισημαίνοντας πως όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά. Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μόλις ο οργανισμός είναι κοντά σε κατάληξη θα ενημερωθεί η επιτροπή οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, ο κ. Πατσαλίδης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται το παιχνίδι, θα μείνουν 2 με 3 μεγάλοι οργανισμοί. «Είτε η Cyta θα συμμετέχει σε σχήμα, είτε θα συνεχίσει αυτόνομα, είτε θα την κλείσουμε», ανέφερε.

 

Τόνισε παράλληλα ότι ο οργανισμός είναι σε θέση να στηρίξει ένα – δύο χρόνια τη Cyta Hellas, επισημαίνοντας πως οι ζημίες δεν είναι σημαντικές και είναι ανεκτές. Οι ζημίες της Cyta Hellas μειώθηκαν το 2012 στα €20,1 εκατ. έναντι ζημιών €33,5 εκατ. το 2011.

Υπέδειξε παράλληλα ότι η Cyta Hellas έχει αξία και δυναμική προσθέτοντας ότι σε ένα – ενάμιση χρόνο θα διερευνηθούν όλες οι επιλογές.

Τόνισε επίσης πως υπάρχει ευκαιρία να αξιοποιηθεί η Cyta Hellas και να φέρει σημαντικά έσοδα.