Το TEDx Athens Change στα Public

67

Τα Public (www.public.gr) και το TEDx Athens (www.tedxathens.com) δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν στις 5 Απριλίου  και ώρα 18.00 σε ζωντανή απευθείας μετάδοση στο κατάστημα του Συντάγματος, το TEDxChange 2012 που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με θέμα «The Big Picture». Η Melinda Gates συνιδρυτής του ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ο Chris Anderson, γενικός συντονιστής των συνεδρίων TED μιλούν για την παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενεργοποίηση μιας παγκόσμιας συζήτησης για θέματα που αφορούν τις πτωχές χώρες του κόσμου, τα εμβόλια, οι ασθένειες, όπως η πολιομυελίτιδα και η ελονοσία, το HIV / AIDS, καθώς και η γεωργική ανάπτυξη.

Το TEDxChange συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το TED (από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design) έναν διεθνή οργανισμό με πυρήνες σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, που διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την διάδοση καινοτόμων ιδεών.

Η Melinda Gate είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό της ανθρωπιστικής δράσης του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates κι έχει τη συνολική του εποπτεία. Ο Chris Anderson είναι συντονιστής της «κοινότητας» TED και έχει βοηθήσει ούτως ώστε πάνω από 1000 ομιλίες των συνεδρίων να διοχετευτούν δωρεάν στο διαδίκτυο συμβάλλοντας στην προσπάθεια να αλλάξει ο κόσμος μέσω καινοτόμων ιδεών.

Τα καταστήματα Public (www.public.gr), συνεπή στο ραντεβού τους με την τεχνολογία, θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να παρακολουθήσουν μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις της χρονιάς όπου σπουδαίες προσωπικότητες θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες ιδέες και απόψεις με σκοπό την παγκόσμια κινητοποίηση.