Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στη CES 2016

50

Το πρόγραμμα της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Διεθνή Έκθεση Consumer Electronics Show στις 6-9 Ιανουαρίου 2016 στο Las Vegas, καθώς και στη Silicon Valley στις 10-13 Ιανουαρίου 2016, παρουσιάστηκε στα γραφεία του EnterpriseGreece, το οποίο σε συνεργασία με το mi-Clusterσυντονιστή της αποστολής, συνδιοργανώνουν και υποστηρίζουν την ελληνική αποστολή. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τις εταιρείες Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, IridaLabs, Meazon, PrismaElectronics, Sensoraide, Spark works, ThinkSilicon, Wubby, Yodiwoκαι εκπροσώπους του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece .

Όπως ενημέρωσε ο κος. Δημήτρης Παπαηλιού, mi-ClusterManagerη αποστολή θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στο Eureka Park, στο πλαίσιο της CES 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε πάνω από 170.000 επισκέπτες ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες InternetofThings. Στη συνέχεια, η αποστολή θα πραγματοποιήσει τριήμερο roadshow στη Silicon Valley, το οποίο τις δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων διεθνών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του MindTheBridge. To roadshow ολοκληρώνεται με επισκέψεις σε επιχειρήσεις τεχνολογιών αιχμής στη SiliconValley, καθώς με τη διοργάνωση ημερίδας στο StanfordUniversity.

Ο κος. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του EnterpriseGreece, δήλωσε:«Το Enterprise Greece, o αρμόδιος δημόσιος φορέας για την εξωστρέφεια και την προώθηση των επενδύσεων και των ελληνικών εξαγωγών, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης των εξαγωγικών τομέων αιχμής της Ελλάδας, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση ενός από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας, με στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η συνεργασία του Enterprise Greece με το mi-Cluster στο χώρο της τεχνολογίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέργειας που πρέπει να αναπτύξουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που απαιτούν οι ξένες αγορές και να πετύχουν οικονομίες κλίμακας στην προώθηση των προϊόντων τους.»

Ο κος. Βελισσάριος Δότσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece συμπλήρωσε ότι: «Η Ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση τεχνολογίας CES καθώς και η επιχειρηματική αποστολή στη Silicon Valley είναι προϊόν της συνεργασίας του Enterprise Greece και του mi-Custer και αντανακλά τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε σε συνεργασία με παράγοντες της αγοράς καθώς και εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, να προβάλλουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τον ιδιαίτερα σημαντικό αυτό κλάδο για την ελληνική οικονομία. Η αποστολή θα δώσει τη δυνατότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν όχι μόνο να προωθήσουν τις Ελληνικές εξαγωγές αλλά και να προβάλλουν τα επενδυτικά σχέδια τους σε δυνητικούς επενδυτές.»

Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Coralliaκαι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του mi-Cluster, ανέφερε: «Το miCluster, συμμετέχοντας σε αυτή την κορυφαία αποστολή επιδιώκει την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανάδειξη της καινοτομίας «Designed in Greece». Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι το EnterpriseGreece. Κοινός μας στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του ευρύτερο κλάδου των ΤΠΕ, καθώς και η ανάδειξη του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.»