Το Pac Man έκλεισε 35 χρόνια! (video)

57

Το Pac-Man είναι ένα βιντεοπαιχνίδι της Namco και το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών. Εμφανίσθηκε πρώτη φορά στις 12 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία με το όνομα «Puck-Man».

Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιβατάνι.

Το 1981 δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε υβριστική με απλή αντικατάσταση του γράμματος P σε F.
Σαν παιχνίδι όμως ήταν το ίδιο όπως η ιαπωνική έκδοση με μόνη διαφορά ότι τα φαντάσματα δεν λέγονταν άλλο Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde.

Γιορτάζοντας τα τριάντα πέντε χρόνια από την άφιξή του στην Ιαπωνία, ο Bandai Namco ενημέρωσε την εφαρμογή για iOS με μερικά νέα χαρακτηριστικά και ένα βελτιωμένο UI.

Η ενημερωμένη έκδοση δίνει την επολογή multi-player, για πρώτη φορά στο iOS, καθώς και νέους λαβύρινθους και προκλήσεις για να εξερευνήσετε.

Η ενημερωμένη έκδοση διαθέτει επίσης συμβουλές για pro που θα βοηθήσουν τους μη εξοικειωμένους χρήστες.

Το παιχνίδι κοστίζει 5 δολάρια αλλά υπάρχει και μια δωρεάν έκδοση.