Το OTE HISTORY στα ίχνη του Mεγάλου Αλεξάνδρου

180

Τα ίχνη του μεγάλου στρατηλάτη ακολουθεί αυτό το μήνα το κανάλι ΟΤΕ HISTORY του ΟΤΕ TV, με το αφιέρωμα Μέγας Αλέξανδρος – Δρόμοι της Δόξας κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, την Κυριακή 8 Μαΐου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Μπέρναρντ Τζορτζ, Μέγας Αλέξανδρος: O Μακεδόνας, που ακολουθεί τον θρυλικό βασιλέα των Μακεδόνων στην εκστρατεία που άνοιξε τον δρόμο ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Το Λίκνο του Πολιτισμού (Μέρος Α’) – Η Επανάσταση, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 21.00, για τον χρυσό αιώνα των Αθηνών και την απαρχή του δυτικού πολιτισμού, με αφηγητή τον ηθοποιό Λίαμ Νίσον.

Επίσης, ο μαγικός κόσμος της μυθολογίας ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ Η σύγκρουση των θεών σε σκηνοθεσία Τζέσικα Κόνγουεϊ και Κρίστοφερ Κάσελ, που φέρνει στο φως ευρήματα, ιστορικές αναφορές και στοιχεία πίσω από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας. 

Με θέμα, αυτήν την εβδομάδα, το δημοφιλέστερο έπος όλων των εποχών, την Ομήρου Οδύσσεια, την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 21.00 θα προβληθεί το επεισόδιο Οδυσσέας – Η Κατάρα της Θάλασσας, που ερευνά αν όντως ο Οδυσσέας «δάμασε» τις θάλασσες επί 20 χρόνια για να φτάσει στην Ιθάκη, ενώ την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 21.00 θα δούμε το επεισόδιο Οδυσσέας – Η Εκδίκηση του Πολεμιστή, που καταπιάνεται με τα μυθολογικά τέρατα και τους εκδικητικούς θεούς που διάνθισαν το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη.