Το νέο Smart Home της LG στην IFA 2014

49

Η LGElectronics (LG) στο πλαίσιο της IFA 2014 παρουσίασε το LGSmartHome, το όραμα της εταιρείας για ένα μελλοντικό ενοποιημένο περιβάλλον οικιακών συσκευών. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο SmartHomeστο περίπτερο της LG, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο που οι νέες ‘έξυπνες’ premiumοικιακές συσκευές της LGκαι η νέα υπηρεσία LGHomeChat μπορούν να προσφέρουν πρωτοφανή ευκολία, έλεγχο, συνδεσιμότητα και διαφορετικές προτάσεις μέσω απλής επικοινωνίας με το smartphone.

 

Το LGSmartHomeδημιουργήθηκε βάσει της κεντρικής ιδέας της ενοποίησης των διαφορετικών ‘έξυπνων’ συσκευών σε ένα σύστημα με στόχο τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Μέσω του LGHomeChat™, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ολοκληρωτικό έλεγχο των οικοσυστημάτων του ‘έξυπνου’ σπιτιού τους, αλλά και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας τους που τους εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια, όπως οι λειτουργίες ‘LeavingHome, ‘ComingHome ή ‘Vacation’. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει ‘LeavingHome’ στο messengerτου smartphoneτου, το ‘έξυπνο’ ψυγείο αυτόματα θα μπει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Με την πληκτρολόγηση αυτή επίσης ενεργοποιείται η λειτουργία ‘HomeGuard’ της ηλεκτρικής σκούπας HOM-BOTτης LG, μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας για την ανίχνευση κίνησης μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών που αποστέλλονται απευθείας στο smartphoneτου χρήστη.

 

Το LGSmartHomeείναι συμβατό με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες συστημάτων ‘έξυπνων σπιτιών’, αλλά και με συσκευές άλλων κατασκευαστών μέσω ανοιχτών πρωτοκόλλων όπως το ‘AllJoyn’, το ‘ανοιχτό’ λογισμικό πρόγραμμα της εταιρείας AllSeenAlliance. Το AllJoynκρατά τους χρήστες ενήμερους για το λειτουργικό statusτων ‘έξυπνων’ οικιακών LGσυσκευών τους, ώστε όταν για παράδειγμα το πλυντήριο ολοκληρώσει μία πλύση, ο χρήστης αυτόματα θα λάβει μία ειδοποίηση στην LGSmart+ TV του που διαθέτει πλατφόρμα webOS. Το LGSmartHomeμπορεί επίσης να συνδυαστεί με προϊόντα της ‘Nest’ που θα λανσαριστούν στη Βόρειο Αμερική αργότερα μέσα στο έτος.

 

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την παρουσίαση του SmartHomeστη φετινή IFA 2014»,δήλωσε ο Seong-jinJo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LGElectronicsHomeApplianceCompany. «Η διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας με άλλες ανοιχτές πλατφόρμες προσφέρει μια πληθώρα από οφέλη για τους χρήστες, όπως ευκολία, εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, αλλά και ρυθμίσεις με ένα μόνο άγγιγμα για ακόμα περισσότερες εναλλακτικές. Το LGSmartHomeθα μπορούσε να παρομοιαστεί ως η προσωπική οικιακή βοηθός που κάνει έξυπνες προτάσεις, περιμένει εντολές και κάνει τη ζωή ευκολότερη και ακόμα πιο άνετη».

 

Προκειμένου να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ζεστό και οικογενειακό οικιακό περιβάλλον, το SmartHome περιλαμβάνει τρία διαφορετικά αλλά αλληλένδετα μοτίβα. Το πρώτο, με την ονομασία ‘SupremeTrust’, καλύπτει την παρακολούθηση του σπιτιού, τη διαχείριση της ενέργειας και τη λειτουργία SmartDiagnosis™. Το δεύτερο, με ονομασία ‘ThrillingBurst’, καλύπτει το οικιακό ηχοσύστημα LGSmartHi-FiAudioWirelessMultiRoom, ενώ το τρίτο, με ονομασία ‘EminentConversation’, περιλαμβάνει προσαρμοσμένες προτάσεις και χρήσιμες λειτουργίες που τίθενται σε εφαρμογή με απλό άγγιγμα, όπως οι ‘Vacation’, ‘LeavingHome’, ‘GroceryShopping’ και ‘ComingHome’.

 

LG Smart Ψυγείο: ‘’Εξυπνη’ διαχείριση των τροφίμων

 

Το νέο ‘έξυπνο’ ψυγείο της LGέχει πολλά καινοτόμα και εύχρηστα χαρακτηριστικά όπως τις λειτουργίες SmartView, SmartPowerSaving και ‘SmartManager. Η λειτουργία SmartView περιλαμβάνει την πρώτη παγκοσμίως εσωτερική κάμερα ψυγείου, ώστε να μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τα περιεχόμενά του μέσω του smartphoneή του tabletτους. Κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου, η κάμερα παίρνει λήψεις του περιεχομένου του, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις βλέπουν στη συνέχεια μέσω της λειτουργίας HomeChat™ για να ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται να αγοράσουν όταν είναι στο σουπερμάρκετ, γλιτώνοντας έτσι χρόνο αλλά και περιττές αγορές.

 

Οι λειτουργίες ‘SmartPowerSaving και ‘EnergyMonitoring αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα τη γραμμή της LGγια τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών οικιακών συσκευών. Χάρη στη λειτουργία ‘SmartPowerSaving’ η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σημαντικά, ειδικά σε περιόδους που η συσκευή δε χρησιμοποιείται συχνά, όπως όταν οι χρήστες κοιμούνται ή λείπουν για διακοπές. Ταυτόχρονα, με τη λειτουργία ‘EnergyMonitoring’ οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την ενέργεια που καταναλώνει το ψυγείο τους και πόσες φορές ανοίγει η πόρτα του.

 

Τέλος, η λειτουργία SmartManager μεταμορφώνει το ψυγείο σε έναν ολοκληρωμένο διαχειριστή τροφίμων που μπορεί να προτείνει ακόμα και διαφορετικές συνταγές με βάση το διαθέσιμο περιεχόμενό του με την εύχρηστη λειτουργία ‘RecipeSearch’. Άλλη μια διασκεδαστική λειτουργία με την ονομασία ‘PhotoAlbum’ επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες από το smartphoneτους στο ψυγείο, ώστε να τις εμφανίζει στην οθόνη λειτουργίας του και να μπορούν έτσι να τις βλέπουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

LG Smart Πλυντήριο ρούχων για ευκολία, άνεση και απόδοση 

Το LG smart πλυντήριο ρούχων είναι εξοπλισμένο με έξυπνες τεχνολογίες που απλοποιούν τη διαδικασία της πλύσης. Συγκεκριμένα η λειτουργία ‘Guided Laundry’ προτείνει και αυτόματα εφαρμόζει τις ιδανικότερες ρυθμίσεις για κάθε τύπου πλύση. Για παράδειγμα, για λεκέδες από χυμό πορτοκάλι, αν απλά ο χρήστης στείλει μήνυμα “να αφαιρεθούν οι λεκέδες χυμού” στο HomeChat™ θα ξεκινήσει η λειτουργία ‘One Touch Washing’ για να προχωρήσει η κατάλληλη πλύση.

 

Η λειτουργία ‘Energy Monitoring’ επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν πόση ενέργεια το πλυντήριο καταναλώνει κάθε μήνα ενώ εμφανίζει το επίπεδο της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τις ατομικές πλύσεις. Τέτοιου είδους ακριβείς πληροφορίες μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για όσους επιθυμούν να μειώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της λειτουργίας ‘Download Cycle’, οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν download ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων πλύσης – π.χ. οικογένειες με βρέφη μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα ‘Baby Wear’, ενώ για είδη γυμναστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα ‘Gym Clothes’.

 

Χρησιμοποιώντας το Wi-Fi, το NFC tagging και την ηχητική διάγνωση, η λειτουργία LG Smart Diagnosis™ προειδοποιεί το χρήστη για τυχόν τεχνικά ζητήματα. Το έξυπνο πλυντήριο της LG ειδοποιεί επίσης το χρήστη όταν ο κάδος χρειάζεται καθαρισμό. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως το πλυντήριό τους από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία, ενώ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η πλύση θα έχει ολοκληρωθεί τη στιγμή που θα φτάνουν στο σπίτι από τη δουλειά απλά στέλνοντας μήνυμα «έναρξη κύκλου πλύσης» φεύγοντας από το γραφείο. Τέλος, είναι εφικτό να ελέγξουν την κατάσταση λειτουργίας του πλυντηρίου σε πραγματικό χρόνο μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος “τι κάνεις;”.

 

LG Smart HOM-BOT SQUARE: κάτι παραπάνω από μία απλή σκούπα

 

Το νέο χαρακτηριστικό Home Guard επιτρέπει στη σκούπα HOM-BOT SQUARE να ‘προσέχει’ το σπίτι ενώ ο ιδιοκτήτης είναι μακριά. Εάν η συσκευή ανιχνεύσει οποιαδήποτε κίνηση, οι ενσωματωμένες κάμερες που έχει θα φωτογραφήσουν αυτόματα το δωμάτιο και στη συνέχεια θα στείλει τις φωτογραφίες στο smartphone του ιδιοκτήτη. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, το ‘Home View’, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την έξυπνη σκούπα με το smartphones τους από οπουδήποτε, ενώ η λειτουργία ‘Cleaning History’ καθιστά απλό τον έλεγχο της απόδοσης της HOM-BOT SQUARE.

Φούρνος LGSmartLightwave: Ανέμελο μαγείρεμα

Χάρη στις λειτουργίες HomeChat ™ και Recipe Search, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μπορούν να ζητήσουν από τον έξυπνο LG φούρνο τους να προτείνει συνταγές για συγκεκριμένα πιάτα. Μόλις ο χρήστης κάνει την επιλογή του μεταξύ των προτεινόμενων συνταγών, ο φούρνος θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία και τον χρόνο μαγειρέματος για το συγκεκριμένο πιάτο. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την κατάσταση του ψησίματος από τη λειτουργία ‘Oven Monitoring’. Τέλος, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο smartphone τους όταν υπάρχουν διαθέσιμες νέες συνταγές ενώ μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή και να την αποθηκεύσουν για μελλοντική χρήση.

Οι επισκέπτες της IFA μπορούν να δουν από κοντά την τελευταία λέξη της τεχνολογία για το έξυπνο σπίτι της LG στην αίθουσα 11.2 της Messe Berlin, από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014.