Το μέλλον του gaming από τη Sony, στην E3 2015 (video)

47

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο του «E3 Media & BusinessSummit», η SonyComputerEntertainmentInc. (SCE) προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις, για το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™), αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή της για την παροχή κορυφαίων εμπειριών στους gamers. Η αυλαία της συνέντευξης τύπου άνοιξε με την παρουσίαση του πολύ-αναμενόμενου TheLastGuardian, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016 και έκλεισε με το νέο αριστούργημα της γνωστής σειράς από την NaughtyDog, UNCHARTED 4: AThiefs End. Το εντυπωσιακό livedemoτου UNCHARTED 4: A Thief’s End, για μία ακόμη φορά, απέδειξε ότι η NaughtyDogθέτει νέα δεδομένα στην Blockbusterδράση, που θα προσφέρει αποκλειστικά στους κατόχους PS4.

Τα νέα, αποκλειστικά παιχνίδια είχαν ξεχωριστή θέση κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της SCEστην φετινή Ε3. Το Dreams, ο νέος τίτλος, από τα «ανήσυχα» μυαλά της MediaMolecule παρουσιάστηκε επίσης, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι τα όρια της δημιουργικότητας και της φαντασίας είναι ανεξάντλητα, ενώ το παιχνίδι δράσης HorizonZeroDawnτης GuerillaGames μας μετέφερε σε έναν post-apocalyptic κόσμο, όπου ο πολιτισμός, όπως τον γνωρίζουμε, έχει αλλάξει ολοκληρωτικά!

Μεταξύ των παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν, αφήνοντας άφωνους τους πιστούς οπαδούς του PlayStationκαι όχι μόνο, ήταν το RIGSMechanizedCombatLeague, της GuerillaGames, τίτλος που θα κυκλοφορήσει με το λανσάρισμα του  ProjectMorpheusπροσφέροντας μια μοναδική εμπειρία virtualrealityστο PS4. Όπως, δήλωσε, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SonyComputerEntertainmentAmerica, ShawnLayden, «καθώς πορευόμαστε προς το λανσάρισμα της εικονικής πραγματικότητας στο PS4 την επόμενη χρονιά, παραμένουμε εντυπωσιασμένοι από την δημιουργικότητα των developers, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την τεχνολογία του Morpheus, για να σας μεταφέρουν σε νέους κόσμους που “τυλίγουν” τις αισθήσεις σας σε 360ο περιβάλλοντα που δεν θα πιστέψετε, εάν δεν τα δείτε».

Μία ακόμη σημαντική αποκάλυψη ήρθε με την ανακοίνωση της στενής συνεργασίας μεταξύ SCEκαι Activision, πάνω στο CallofDuty: BlackOpsIII. Η πιο επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών παρουσιάστηκε στην σκηνή της Ε3, ανακοινώνοντας ότι οι κάτοχοι του PlayStation 4, θα απολαύσουν πρώτοι όλους τους χάρτες, καθώς και την multiplayerbetaτου παιχνιδιού. Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει το άκρως αναμενόμενο shooterτης ΕΑ, STARWARS: Battlefront που προσφέρει μια μονάδικη αίσθηση του αγαπημένου κόσμου του STARWARS. Το αποκλειστικό περιεχόμενο δεν σταματάει εδώ για το PlayStation! Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της SCEστην Ε3, αποκαλύφθηκε το εκπληκτικό Destiny: TheTakenKing, από την Bungie, με αποκλειστικό περιεχόμενο για το PlayStation, όπως το νέο co-opStrike, νέος multiplayerχάρτης και νέος εξοπλισμός.

Ένα αίτημα των fansτου PlayStationέγινε πραγματικότητα με την ανακοίνωση του FinalFantasyVIIRemake που θα κυκλοφορήσει από τη SquareEnix, πρώτα για PlayStation 4, προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις.

Τέλος, από την σκηνή της E3 ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του ShenmueIII, για το PlayStation 4, μέσω Kickstarter, καθώς και η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του PS4 mediaplayerappγια την εύκολη πρόσβαση σε video, φωτογραφίες και μουσική με υποστήριξη DLNA sharing.