Το Innovathens έκλεισε τον πρώτο χρόνο!

82

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε χθες ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS poweredbySamsung.

 

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας του κόμβου, η SamsungElectronicsHellas, στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS, πραγματοποίησε 38 επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονταν σε ανέργους και πρόσφερε 606 πιστοποιήσεις.  Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν είτε από την ίδια την εταιρεία, όπως το MobileServiceLab, είτε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.  

Πρωταρχικός στόχος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν να προσφέρουν ψηφιακές, επικοινωνιακές και άλλες δεξιότητες, απαραίτητες στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό είχαν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 50 ωρών  “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), την SamsungElectronicsHellasκαι το εργαστήριο ELTRUNτου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μόσχος, MarketingDirectorτης SamsungElectronicsHellas: «Με το INNOVATHENS έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίζουμε τους νέους, μέσω άμεσης και δωρεάν πρόσβασης σε εκπαίδευση, επιμόρφωση και επιχειρηματικότητα. Προσφέρουμε επίσης στους νέους πρόσβαση στην τεχνολογία, καθώς και γνωστικά εφόδια, που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Samsungεγκαινίασε νέες συνεργασίες με την εταιρεία κατάρτισης και consulting, LeaderSchool, καθώς και την εταιρεία διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, People for Business, εμπλουτίζοντας τους κύκλους σεμιναρίων για θέματα onlinemarketingκαι HRδεξιότητες.